vrouw slaapt als een wolk

Gezond slaapklimaat

Als uw bed slecht ventileert en niet kan uitwasemen, dan is dat een ongezonde situatie. U transpireert namelijk meer dan u misschien denkt: al snel een kwart liter per nacht! Condensatie en verstikking zorgen ervoor dat uw bed klam wordt met schimmelvorming tot gevolg.Gelukkig geeft het juiste matras een beter en gezonder slaapklimaat.

Hoogwaardig katoen voor optimale vochtopname en afvoer

Maar met alleen een goed ventilerende matras, heeft u nog geen hygiënisch en gezond ‘nest’. Minstens zo belangrijk is katoenen beddengoed van een fijne kwaliteit. Bedenk dat de transpiratie uw lichaam verlaat via het grootste orgaan, namelijk uw huid.

In uw bed heeft uw huid als eerste contact met de lakens en dát is de plek waar u het meeste baat heeft bij hoogwaardig katoen. Wij kiezen uitsluitend het fijnste satijnkatoen. Dat zorgt voor een optimale vochtopname en vochtafvoer. Vergelijk het met een goed overhemd. In een goed katoenen overhemd zweet u minder.

Luchtige dekbedden

Het is dus niet alleen belangrijk wat er in uw matras gebeurt, maar ook hoe de ventilatie boven de matras is. Dat geldt voor de lakens, maar ook voor het dekbed en het slaapoppervlak. Het dekbed moet luchtig zijn, maar heeft ook de taak om de daling van de lichaamstemperatuur op te vangen. Synthetische dekbedden zorgen voor verstikking, en afhankelijk van uw persoonlijke warmtehuishouding voor onnodige transpiratie. Beter is het om te kiezen voor een 100% donzen dekbed in de winter en voor 100% zijde in de zomer.

Samenstelling matras

Samen met een goed ventilerend matras en goed katoenen beddengoed ondersteunt de smartsleeve een gezond slaapklimaat. Maar waar is een goed ventilerend matras eigenlijk van gemaakt? Welke matras ventileert het beste? En welke matras staat garant voor een uitstekend slaapcomfort?

Laten we eens kijken bij Moedertje natuur. Bekende merken gaan prat op paardenhaar vanwege de holle vezels, op ruwe katoen met zijn optimale vochtafgifte en op wol dat 30% vocht kan houden. Natuurlijk slapen klinkt als een klok, maar de natuur biedt geen meerwaarde als het om matrassen gaat.

Wol en katoen bijvoorbeeld ventileren goed (prima voor beddengoed), maar als vulling voor een matras verzekert u zichzelf van kuilvorming. Katoen en wol zijn niet geschikt om het gewicht van uw lichaam op te vangen. In vaktermen noemen we dit een ‘regressieve tegendruk’. “Katoen is wel geschikt om onder te liggen, maar niet om óp te liggen”. Niet als vulling en niet voor de juiste ergonomische ondersteuning.

Geen kuilvorming

Global maakt optimaal ventilerende matrassen, die comfortabel liggen en ook na jaren van gebruik geen kuilvorming vertonen. Hiertoe gebruiken we moderne en ver ontwikkelde koudschuimen, veringsystemen en 3D weefsels. Deze maken matrassen comfortabel en sterk tegelijk, stabieler en duurzamer.

De koudschuimen die Global gebruikt hebben een homogene celstructuur, zijn luchtdoorlatend en blijven onder warmte en vocht heel stabiel. De luchtige structuur zorgt ervoor dat het matras snel en goed uitwasemt. Ook na jaren van gebruik komt kuilvorming niet voor, de matras blijft uw lichaam optimaal ondersteunen.

Of je nu veel of weinig transpireert, voor iedereen is een gezond slaapklimaat van belang. Natuurlijk moet het matras goed ventileren, maar het dekbed en beddengoed zijn minstens zo belangrijk.

vrouw slaapt als een wolk

Beter slapen

Een goede nachtrust de basis is voor een gezond leven. Veel mensen slapen niet goed, terwijl dit wél kan. Met het slaapadvies van De Suite is voor iedereen de perfecte slaap mogelijk.

Stel uw vraag

Stel uw vraag

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.
Neem contact op

Neem contact op

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.