Welke matras is voor u geschikt?

In ons vak hoor je vaak “kijk maar wat je lekker vindt”. Natuurlijk is lekker liggen en uw persoonlijke voorkeur voor hard of zacht belangrijk. Maar er speelt zo veel meer. Denk alleen al aan….En wat moet je dan kiezen? Daarom kijken waar uw lichaam om vraagt en bepalen – uiteraard door goed naar u te luisteren – wat voor u het beste is.

Rugklachten

Als u ’s ochtends met pijn in uw rug opstaat, dan is uw matras waarschijnlijk te zacht (geworden). Lees meer over ons advies bij rugklachten en wat voor uw lijf het beste past.

Neuropathie

Hoe kan een matras helpen bij neuropathische klachten? Naast het juiste matras voor uw postuur kunnen gebruiken we technieken die uw bloedsomloop verbeteren.

Slapen met parkinson

Lekker liggen, maar ook makkelijk omdraaien in bed is belangrijk. Verder kunnen we met FPS de spanning van het lijf verminderen, wat voor veel mensen met parkinson een groot verschil maakt.

Een droog slaapklimaat

Ieder mens transpireert. Ook ’s nachts en ook als u het niet warm heeft. Elke nacht gaat dat om een vol glas aan vocht. Tel daarbij op dat we ook in een vochtig klimaat leven en u begrijpt waarom wij zo bezig zijn met ‘droog slapen’. Dat is niet alleen fijner slapen, maar ook nog eens beter voor uw spieren. Bovendien is het bed voor huisstofmijten onaantrekkelijker.

De tijk van het matras wordt van eucalyptus gemaakt. Eucalyptus is van nature bacterie werend en geeft een veel droger slaapklimaat. Daarom raakt dat bamboe ook zo in. Het verwerkt gewoon beter vocht. Deze stof laten we ook nog eens verrijken met probiotica. Dus aan de hygiëne kant is alles geregeld.

Onze matrassen ademen met u mee!

De stof van matras laat namelijk meer lucht door wanneer deze warmer wordt. Dus hoe warmer het wordt, des te meer vocht er verdampt wordt. En als gevolg van een betere verdamping ontstaat een drogere en koelere slaapomgeving.

Droog slaapklimaat

Uw lichaamstemperatuur wordt geregeld door te transpireren. Om een droog slaapklimaat te behouden, maken wij gebruik van materialen die maximaal ventileren, waarbij we ook delen driedimensionaal breien. Deze technologie vormt een veerkrachtige luchtlaag met ventilerende en vochtregulerende werking. Door toevoeging van probiotica ontnemen we bovendien de voedselbodem van de huismijt.

De oorsprong van ons bedrijf ligt in het maken van matrassen op maat. Zo zijn we ooit begonnen. In de loop der jaren hebben we voor mensen met de meest uiteenlopende problemen het juiste matras mogen maken. Zoekt u een specifiek slaapcomfort, dan kunnen wij u uitstekend helpen met een matrascompositie op maat.

Individueel

Je kan nooit zeggen per groep, we hebben steeds met het individu te maken.

Onze matrassen hebben een hoofd- en voeteinde,
net als u zelf…

Zo’n matras, dat heeft een hoof- en voeteinde. Want dat heeft u ook. Dus er wordt een label meegenaaid in de tijk van de matras. Daar staat je roepnaam om en dat is ook het voeteinde. Het matras wordt dus echt voor jou gemaakt.

Wat vindt u lichaam belangrijk?

Draaien is niet meer nodig

Er zit een anti-slip op, je hoeft ze niet meer te draaien

Vangnet

Nog even terugkomend op de matrassen. Het gaat erom dat je voortreffelijk ligt. Blijkt achteraf dat je niet kan wennen aan dat hardere, dan grijpen we met alle plezier in. Wij zijn dan het vangnet.

Drukverlagende matrasssen

Als u traagschuim gewend bent, dan kunt u niet op een stijf matras liggen.
Nu te heet
Draaien lastiger
Onze matrassen: wel het voordeel van de drukverlaging, maar niet het nadeel van de warmte.

Waar ben je gewend op om op te slapen?

Een- of tweepersoonsmatras?

U kan bij Dorsoo kiezen uit een- en tweepersoonsmatrassen. Ook in een tweepersoonsmatras kan u per persoon een ander comforttype van matraskern kiezen. Zo krijgt ieder zijn comfort op maat.

Speciale zones voor een correcte ondersteuning

De ergonomische COMFORT-matras is onderverdeeld in meerdere zones om steun te geven waar die nodig is: Zachtere heup- en schouderzones voor een ergonomisch correcte houding en vaste slaap. Een stevige zone aan de lage rug voor extra ondersteuning.

Uitstekende ventilatie

De ademende en gecontourde materialen en gebruik van 3D-stof garanderen een uitstekende ventilatie.

Duurzame materialen

De matras behoudt haar stevigheid en veerkracht. Deze is gemaakt voor gemiddeld 10 jaar heerlijk slaapgenot.

Anti-allergie matrashoes

De anti-allergische COMFORT-matrashoes heeft het ECO-Shield®-label. Dit betekent dat ze op een natuurlijke manier behandeld is tegen huisstofmijt, bedwantsen, motten en muggen. Het ECO-Shield®-label garandeert een uitermate goede werking gedurende de volledige levensduur van de matras. Het is 100% natuurlijk én wasbestendig.

Waar worden de matrassen van gemaakt?

U kan bij Dorsoo kiezen uit een- en tweepersoonsmatrassen. Ook in een tweepersoonsmatras kan u per persoon een ander comforttype van matraskern kiezen.

 • Zachtere heup- en schouderzones voor een ergonomisch correcte houding en vaste slaap.
 • Een stevige zone aan de lage rug voor extra ondersteuning.
 • Zachtere heup- en schouderzones voor een ergonomisch correcte houding en vaste slaap.
 • Een stevige zone aan de lage rug voor extra ondersteuning.

Nieuwe materialen

De ontwikkeling van matrassen staat nooit stil. Er komen continu nieuwe, interessante materalen op de markt en daarvoor hanteren wij de volgende selectiecriteria:

 • stabiliteit en duurzaamheid: materialen moeten bestand zijn tegen langdurige oppervlakte- en puntbelasting;
 • droog slaapklimaat alle vullingen zijn opencellig van structuur en hebben een maximale vochtdoorlatendheid. De combinatie van materialen bepaalt samen met het beddengoed de ventilatie;
 • duurzaam: elke veer of vulling moet een bijdrage geven aan de stabiliteit van een matras in zijn geheel;
 • bijzonder: elk nieuw materiaal moet een toevoeging en/of verbetering zijn van de huidige toegepaste materialen. Verbeteringen kunnen zijn op het gebied van stugheid, souplesse, veerkracht, dempende werking of een combinatie van deze eigenschappen.

Wij gebruiken materialen die zich bewezen hebben, blijvend stabiel zijn en bestand zijn tegen langdurige oppervlakte- en puntbelasting. Alle materialen ventileren maximaal en dragen bij aan de langdurige stugheid, souplesse, veerkracht en dempende werking. De lange garantie van 10 jaar op het matras is ook van toepassing op onverhoopte kuilvorming.

 

De Suite maakt de best ventilerende matrassen. De lichaamstemperatuur wordt geregeld door verdamping om op die manier uw lichaam te koelen. De hitte wordt als het ware door uw huid gedrukt, waardoor u gaat zweten. Op zijn beurt verdampt een matras van De Suite dit vocht op efficiënte wijze.

We maken bedden met een droog slaapklimaat. Dat is ideaal voor een land met een vochtig klimaat, zoals Nederland. Alle toegepaste materialen ventileren maximaal, waarbij we ook delen driedimensionaal breien. Deze technologie vormt een veerkrachtige luchtlaag met ventilerende en vochtregulerende werking. Door toevoeging van probiotica ontneem je bovendien de voedselbodem van de huismijt.

Optimale ventilatie

Ventilatie is van groot belang voor een gezond en droog slaapklimaat. Alle vullingen zijn opencellig van structuur en hebben een maximale vochtdoorlatendheid. De combinatie van materialen bepaalt samen met het beddengoed de ventilatie. De stof voor de bekleding van de matrassen is gemaakt van de eucalyputusboom. Deze zachte stof neemt nog beter vocht op dan katoen en droogte heel snel.

Temperatuurschommelingen

Wij gebruiken voor de matrashoezen stof die helpt af te koelen en op te warmen wanneer u het te warm of te koud hebt. Met een techniek die ‘Adaptive’ heet, verloopt het verdampingsproces sneller onder invloed van uw eigen lichaamstemperatuur. Heeft u het snel warm in bed of last van nachtelijk zweten? Wij kunnen uw problemen met nachtelijk zweten oplossen.

Minder huisstofmijt

Huiststofmijten voeden zich met uw huidschilfers, waarbij ze een substantie produceren die uw huidcellen verteren. Bent u hier allergisch voor – en 1 op 4 mensen is dat! – dan is het belangrijk dat de voedingsbron voor deze mijt wordt weggenomen. Wij verrijken daarom onze matrassen (en moltons) met probiotica die leven van uw huidschilfers.

Is uw huidige matras aan vervanging toe? 

 • Heeft u last van uw rug tijdens het slapen?
 • Heeft u last van pijn in uw schouder, rug    of knieën?
 • Biedt uw matras u geen volledige ondersteuning?
 • Is het keren van het matras erg zwaar?
 • Is uw matras oud en versleten?
 • Slaapt u niet lekker op uw huidige matras?
 • Bent u op zoek naar een nieuw matras?
 • Kunt u moeilijk op uw zij liggen?
 • Krijgt u na een tijdje liggen pijn in uw zij?
 • Komt u stram en stijf uit bed in                    de ochtend?
 • Draait u veel voordat u in slaap valt?
 • Voelt u tintelingen in uw lichaam tijdens  het liggen?
 • Voelt u zich niet uitgerust na het slapen?
 • Is het lastig uw eigen bed op te maken?

Ontdek de voordelen van een matras op maat

 • Wij maken uw matras volledig op maat
 • Ons matras biedt u volledige ondersteuning
 • Een exclusief matras, speciaal voor u!
 • Volledig afgestemd op uw lichaam
 • Er wordt gebruik gemaakt van een speciale inmeetmethode
 • Verminder en voorkom gezondheidsklachten
 • Nooit meer op zoek naar een ander matras
 • Het matras omkeren is eenvoudig en licht
 • Het keren gaat eenvoudig, door handige handvaten aan het matras
 • Lees ervaringen van tevreden klanten
 • U maakt uw eigen bed voortaan weer eenvoudig zelf op!
 • Well-Fair is al sinds 1992 specialist op het gebied van langer zelfstandig thuis wonen
 • Ontdek alle voordelen in onze gratis brochure
Stel uw vraag

Stel uw vraag

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.
Neem contact op

Neem contact op

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.