Home 5 Advies 5 Neuropathie in voeten? FPS vermindert klachten

Neuropathie in voeten? FPS vermindert klachten

neuropathie in voeten

Neuropathie is een complexe aandoening die mensen op verschillende manieren kan treffen, maar een veelvoorkomende uitdaging is pijnlijke voeten, vooral ’s nachts. Velen ervaren dat zenuwpijn zich manifesteert in rust, wat betekent dat ze tijdens het slapen pijn ervaren. Dit kan een dramatische invloed hebben op de slaapkwaliteit en algehele welzijn.

Neuropathie verschilt per persoon

Neuropathie is een aandoening waarbij de zenuwen beschadigd raken, wat leidt tot een reeks onaangename symptomen in de voeten. Terwijl sommigen gevoelloosheid ervaren, ervaren anderen tintelingen, brandende sensaties, scherpe pijn of spierzwakte. Wat deze aandoening nog complexer maakt, is dat de symptomen van persoon tot persoon kunnen verschillen.

Een veelvoorkomend patroon bij neuropathie is dat pijn en ongemak vaak ’s nachts verergeren. Mensen met deze aandoening beschrijven vaak hoe ze in bed liggen en worden geconfronteerd met intense pijn die hen uit hun slaap houdt. Het gevoel is vergelijkbaar met het lopen op schelpen, een voortdurende bron van ongemak die het moeilijk maakt om te rusten en op te laden voor de volgende dag.

Neuropathie kan een uitdaging zijn om mee om te gaan, vooral omdat de symptomen variëren van persoon tot persoon. Sommigen ervaren gevoelloosheid, terwijl anderen tintelingen, brandende sensaties, scherpe pijn of spierzwakte ervaren. Deze diversiteit aan symptomen maakt het een complexe aandoening om te begrijpen en te behandelen.

Oorzaken van neuropathie

Neuropathie kan worden veroorzaakt door verschillende onderliggende aandoeningen, waaronder:

1. Diabetes: Diabetes is een van de meest voorkomende oorzaken van neuropathie. Hoge bloedsuikerspiegels kunnen schade aan de zenuwen veroorzaken.

2. Alcoholmisbruik: Overmatig alcoholgebruik kan de zenuwen beschadigen, wat leidt tot neuropathie.

3. Infecties: Sommige infecties, zoals het herpesvirus of het HIV-virus, kunnen neuropathie veroorzaken.

4. Chemotherapie: Sommige medicijnen die worden gebruikt bij chemotherapie voor kanker kunnen neuropathie veroorzaken als bijwerking.

5. Genetische factoren: In sommige gevallen kan neuropathie het gevolg zijn van genetische aanleg.

6. Werkgerelateerde Oorzaken: Neuropathie kan ook worden veroorzaakt door werkgerelateerde factoren, zoals beroepen waarbij langdurig staan vereist is, zoals kappers, tandartsen en mensen die in een productie-omgeving werken. Het voortdurend belasten van de voeten kan leiden tot zenuwbeschadiging.

Het identificeren van de onderliggende oorzaak van uw neuropathie is cruciaal om de juiste behandeling te krijgen.

klant met neuropathie

Een hoopvolle ontdekking

Voor mensen zoals René Jutte, die al jaren met de ongemakken van neuropathie in de voeten leefden, leek de situatie uitzichtloos. Pijnstillers en fysiotherapie boden slechts beperkte verlichting. Maar toen hij in de krant las over de ervaringen met neuropathie en het innovatieve Frequency Physio Support (FPS) systeem, werd zijn nieuwsgierigheid gewekt..

Het verschil dat FPS maakte

Bij een bezoek aan de showroom van De Suite voelde René direct het verschil met FPS. Het FPS-systeem, geïntegreerd in hun comfortabele bedden, maakt gebruik van subtiele geluidsgolven om de bloedcirculatie te stimuleren, spierspanning te verminderen en ontspanning te bevorderen. Deze technologie, vrijwel onhoorbaar en zonder enige inspanning, creëert een aangename variatie in trillingen die diepe ontspanning van lichaam en geest mogelijk maken.

’s Avonds, wanneer René voorheen vermoeide benen en pijnlijke voetzolen had, maakt hij nu gebruik van het Legs & Feet programma van FPS, één of twee keer per dag. Het resultaat is opmerkelijk. René meldt: “Dat helpt enorm. Het is alsof ik mijn eigen fysiotherapeut in bed heb.”

Omgaan met neuropathie

Het omgaan met neuropathie vereist geduld en toewijding. De ervaring van René illustreert de impact die het juiste hulpmiddel kan hebben bij het beheersen van neuropathie. Voor mensen die lijden aan deze aandoening, is er hoop en zijn er oplossingen. Het is cruciaal om de juiste benadering te vinden die past bij uw specifieke symptomen en behoeften.

Bij De Suite begrijpen we de complexiteit van neuropathie en bieden we innovatieve oplossingen zoals het FPS-systeem, dat niet alleen helpt om pijn en ongemak te verminderen, maar ook bijdraagt aan een betere nachtrust. Het verminderen van pijn en het verbeteren van de slaapkwaliteit kunnen uw algehele welzijn aanzienlijk verbeteren.

Advies voor comfortabele nachten

Bent u bekend met neuropathie in de voeten, dan weet u hoeveel impact het kan hebben op uw slaap en dagelijks leven. Overweeg de mogelijkheden van FPS-technologie om uw nachten comfortabeler te maken en uw leven te verbeteren. Vergeet niet dat een goed matras ook van essentieel belang is voor uw slaapkwaliteit, en De Suite biedt persoonlijk advies om u te helpen het juiste matras te vinden dat bij uw behoeften past.

Als u meer wilt weten over neuropathie en hoe FPS-technologie u kan helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen op uw reis naar een comfortabeler en gezonder leven met neuropathie.

slaapadviseur Wim

Specialist in FPS-technologie

FPS (Frequency Physio Support) technologie helpt het lichaam sneller en dieper te ontspannen. Zo vermindert het spierspanning, stimuleert het licht de bloedcirculatie en brengt het de hartslag en ademhaling tot rust. De technologie wordt effectief ingezet voor fysiek én mentaal herstel. Onze specialist Wim Hofman legt uit hoe de FPS precies werkt.

FPS-technologie

Naar wens kunnen wij uw nieuwe bed uitvoeren met FPS-technologie. FPS helpt om beter te ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

fps technologie in matras van De Suite
Ervaar FPS

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?