Vergoeding hoog laag bed

Heeft u onlangs een hoog laag bed aangeschaft of bent u van plan om er een te gaan aanschaffen en wilt u daarvoor een vergoeding aanvragen? Met een medisch noodzakelijk hoog laag bed van De Suite kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Lees hieronder verder hoe u in aanmerking komt.

senioren zittend op bed

Wat onze hoog laag bedden speciaal maakt

Bij De Suite begrijpen we dat iedereen uniek is met eigen wensen voor comfort en functionaliteit in hun slaapkamer. Daarom zijn onze hoog laag bedden volledig op maat gemaakt om perfect aan te sluiten bij uw persoonlijke wensen en medische eisen.

In tegenstelling tot standaard hoog laag bedden, die vaak een klinische uitstraling hebben en beperkt zijn in designopties, bieden onze bedden een unieke combinatie van luxe, stijl, en ergonomie.

Zo krijgt u een vergoeding voor uw hoog laag bed

Hoewel een op maat gemaakt bed niet altijd volledig vergoed wordt door zorgverzekeraars, komt u met een medisch noodzakelijk hoog laag bed van De Suite toch in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Deze vergoedingen richten zich op essentiële functies die het bed biedt voor thuiszorg en persoonlijke mobiliteit, zoals de verstelbare mechanismen die ARBO-technisch verantwoord zijn.

3 stappen om uw vergoeding te maximaliseren

  1. Documentatie van medische noodzaak: Zorg ervoor dat u duidelijke medische documentatie heeft die de noodzaak van specifieke aanpassingen benadrukt.
  2. Overleg met uw verzekeraar: Ondanks dat wij geen directe contracten hebben met verzekeraars, kan overleg leiden tot gedeeltelijke vergoedingen voor medisch noodzakelijke functies.
  3. Belastingvoordeel: U kunt ook fiscale voordelen realiseren omdat deze bedden erkend worden als noodzakelijke medische hulpmiddelen. Overleg met een belastingadviseur kan u helpen deze kosten mogelijk af te trekken.

Vergoeding door Dhr. Peek

Dhr. Peek kreeg een gedeeltelijke vergoeding van €584,39 voor zijn hoog laag bed van Zilveren Kruis, omdat het bed geclassificeerd werd als een verpleegbed.

Hij moest een toestemmingsformulier en een factuur op naam met geboortedatum overleggen. Er werd hem gevraagd waarom een standaard seniorenbed niet volstond; hij legde uit dat een hoog laag bed andere vaardigheden voor in- en uitstappen vereist.

Ondanks het ontbreken van een medische verwijzing vanwege privacywetgeving, accepteerde de verzekeraar de medische informatie die hij verstuurde als voldoende bewijs.

hoog laag bed duo pezze

FPS-technologie

Naar wens kunnen wij uw nieuwe bed uitvoeren met FPS-technologie. FPS helpt om beter te ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

fps technologie in matras van De Suite
Ervaar FPS
slaapadviseur Wim

Wim Hofman
slaapadviseur

Wilt u meer weten over hoe onze hoog laag bedden uw levenskwaliteit kunnen verbeteren en welke ondersteuning wij bieden bij het navigeren door de vergoedingsmogelijkheden? Neem dan contact op met Wim Hofman via telefoonnummer 0182-375022 of via e-mail: [email protected]. Samen vinden we de beste oplossingen om het comfort en de zorg in uw huis te verhogen.

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?