Beddengoed

Vulmaterialen die licht van gewicht zijn, ademen en ventileren beter. Denkt u bijvoorbeeld aan grootvlokkig dons of een zijde. U slaapt lekkerder onder een dekbed gemaakt van zo’n luchtige vulling, omdat vocht veel sneller verdampt. Onder het juiste dekbed wordt u niet klam wakker en heeft u het aangenaam warm. Bij het bepalen welk dekbed voor u geschikt is, speelt de hoge luchtvochtigheid in Nederland een belangrijke rol. Als de temperatuur daalt, dan krijgen we het al snel koud. Zeker tijdens het slapen, omdat ons lichaam ook vocht ‘ademt’. Daarom is het juist de kunst om een dróóg slaapklimaat te creëren.

Mantello donzen dekbedden

De Mantello donzen dekbedden van De Suite zijn gemaakt met de beste dons. Deze dons heeft de hoogste vulkracht en wordt speciaal voor De Suite gesorteerd. Dit gebeurt via ingenieuze donskasten waarin de grotere donsvlokken die meer zweefkracht hebben naar boven worden gedreven en zo worden gescheiden van kwalitatief mindere en zwaardere vlokken.

Advies voor het juiste dekbed

Zoals veel in de slaapkamer, is ook de keuze van het dekbed heel persoonlijk. De een houdt van lekker warm liggen, terwijl de ander juist zo luchtig mogelijk wil slapen. Daar speelt natuurlijk ook mee of u alleen of samen onder één groot dekbed slaapt. Verder spelen omgevingsfactoren een rol zoals de vochtigheid in huis. Ook belangrijk is of u met het raam open slaapt en of u de verwarming heeft aan staan in de slaapkamer. Al met al vraagt dat om een goed advies van ervaren beddenadviseurs.

Wat is de beste afmeting?

Samen onder één groot dekbed is natuurlijk wel gezellig, maar niet altijd even wenselijk. U heeft meer last van elkaar warmte en bewegingen. Dat is dus een goede reden om voor 1-persoons dekbedden te kiezen. Verder zijn korte dekbedden niet aan te raden, omdat de voetenzone dan te kort wordt (bij koude voeten maken we namelijk vaak het dekbed wat warmer). De beste lengtemaat is voor de meeste mensen 220 cm, maar 240 cm of nog langer is ook mogelijk. Dekbedden voor 1 persoon maken we 140 , 160 of 200 cm breed. Voor 2 personen ten slotte lopen de breedtematen van 240 cm naar 260 cm en zelfs tot 300 cm breed.

Stel uw vraag

Stel uw vraag

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.
Neem contact op

Neem contact op

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.