“Hoe ons design bed vorm kreeg…”

Met trots laten Melanie en Alain hun design bed in hun nieuwe slaapkamer zien. Melanie: “Mijn ouders hadden een paar jaar geleden een bed laten maken bij De Suite. Daarom zijn we ook eens gaan kijken in Moordrecht voor onze bedombouw. Daar hebben we samen met Bart verder geborduurd op onze ideeën…en dit is het resultaat geworden!”

Ons eerst bed samen

Voor het eerst kochten ze samen een huis. Een groot stap natuurkijk en het werd gelijk een nieuwbouw woning. Alain: “Dan komt er ontzettend veel op je af. Wanden, vloeren, aankleding, kleuren.. het houdt eigenlijk niet op.” Melanie vult aan: “Gelukkig hadden we al een goed beeld van de stijl. Wij houden houden erg van het Eric Kuster sfeertje zoals jullie gemerkt hebben”.

[rev_slider_vc alias=”design-bed-heuvelman”]

Een hoofd vol ideeën

Met de tekeningen onder de arm en een pinterest-bord vol ideeën werden op een zaterdagmorgen de eerste lijnen uitgezet. De belangrijkste keuze was eigenlijk al gemaakt: in de slaapkamer zou alleen het bed komen. De ruimte was daar namelijk niet heel groot, zodat de kamer naast de slaapkamer als inloopkast werd bestempeld. Alain: “We hadden vanaf de bouw al de optie meegenomen voor een doorgang in de wand tussen deze slaapkamers. Anders hadden we zelf nog moeten gaan breken.”

De finesses van het vormgeven

Nu de slaapkamer helemaal vrij was voor het bed, kon het design vorm gaan krijgen. “Dat vond ik het leukste, maar ook het moeilijkste deel,” aldus Melanie. “Er is zo ontzettend veel mogelijk. Ook binnen de stijl die wij voor ogen hadden, bleken nog vele variaties mogelijk te zijn. Zo hadden we helemaal niet gedacht aan de verhouding van de vakken. We wisten dát we een groot hoofdpaneel met vakken wilden, maar niet hoog groot, hoe breed en in welke verhouding. Maar ik heb geleerd dat juist dat soort dingen een ontwerp pas echt mooi maakt.”

De tijd genomen voor alle keuzes

“De keuze voor de kleuren hebben we voor het tweede gesprek bewaard, want alles in een keer kiezen was wat te veel. We hadden nog een volgende afspraak, dus we lieten een staal van de vloerbedekking achter als inspiratie voor Bart.” Alain kikt instemmend mee, terwijl Melanie met een glimlach verder gaat. “Bij het volgende gesprek leken alle puzzelstukjes als vanzelf in elkaar te vallen. Van een selectie van een stuk of 5 stoffen, sprong deze er eigenlijk gelijk uit. De warm-grijze kleur van de hoogglans nachtkastjes maakten het ontwerp voor ons compleet”

Design bedden

Onze bedden collectie biedt een ruime keuze uit materiaal, kleur, vorm en afmeting. Kies bijvoorbeeld voor een bedombouw in een strakke matlak, massief notenhout of bekleed in stof of leer. U kunt ook meerdere materialen combineren.

Design bedden

Onze bedden collectie biedt een ruime keuze uit materiaal, kleur, vorm en afmeting. Kies bijvoorbeeld voor een bedombouw in een strakke matlak, massief notenhout of bekleed in stof of leer. U kunt ook meerdere materialen combineren.

hoogglans nachtkastje