Beddengoed

Was beddengoed getemperd en houdt u aan het wasvoorschrift. Het is aan te bevelen om regelmatig een half dopje schoonmaakazijn aan het wasverzachterbakje toe te voegen. Schoonmaakazijn neutraliseert zeepresten; dat is prettiger voor uw huid en uw wasmachine. Speciale aandacht verdient het wassen van zijde en het laten reinigen van donzen dekbedden (zie hieronder).

Bella Donna Hoeslakens

We raden aan om hoeslakens voor het eerste gebruik te wassen.  Het hoeslaken krijgt alleen zijn perfecte pasvorm door de unieke krimp die typisch is voor gebreid textiel. Bij het maken van het hoeslaken is met deze krimp rekening gehouden. U kunt de hoeslakens op 60˚ graden wassen en op elk programma drogen.

Vooral bij grotere hoeslakens vanaf een breedte van 160cm staan we vaak voor de vraag: “Wat is de lange zijde en wat is de kortere?” Elk Bella Donna hoeslaken is voorzien van een label met maat- en onderhoudssymbolen. De ‘slimme hoek’ met het label kan over de rechter boven- of linkerbenedenhoek van de matras worden getrokken.

Dekbedovertrekken

Correct gewassen bedlinnen van De Suite blijft lang mooi en gaat jaren mee. We raden aan om de dekbedovertrekken en bijbehorende kussenslopen te wassen op 60˚. Gebruik uitsluitend bont- of fijnwasmiddel zonder optische bleekmiddelen. Verder is het aan te raden om ritsen en knopen te sluiten zodat het bedlinnen niet verstikt kan raken. Laad de trommel niet te vol en laat vochtig wasgoed niet liggen. Hang het beddengoed gelijk op om te drogen of plaats het in de droogtrommel. Katoenen beddengoed kan veilig in de droger worden gedroogd op gemiddelde warmte, strijkdroog. Ons bedlinnen is het meest eenvoudig te strijken op matige hitte als de stof nog licht vochtig is. Dit behoudt de maximale glans voor satijn. Jersey hoeft niet te worden gestreken.

Mantello dekbedden (dons)

Uw Mantello dekbed niet in de zon leggen, regelmatig opschudden is voldoende. We raden aan om het dekbed alleen te laten reinigen indien nodig en om dit professioneel te laten doen door middel van dry cleaning.

Zijden dekbedden en kussenslopen

Zijden dekbedden en zijden beddengoed uitsluitend met zijde wasmiddel (of wasmiddel voor fijne was) op max 30° wassen en bij voorkeur op het zijde programma van uw wasmachine. Zijden dekbedden en beddengoed dient u uitsluitend aan de lucht drogen.

Smartsleeve moltons

Uw smartsleeve molton is verrijkt met probiotica. Door de ventilated uitvoering hoeft de molton maar 2 á 3 keer per jaar gewassen te worden. Was uw smartsleeve op max 30° en voor behoud van de probiotica werking adviseren wij om de smartsleeve niet in de droogtrommel, maar aan de lucht te drogen.

Lijkt uw beddengoed te groot?

Uw beddengoed is berekend op een bepaalde krimp. Na drie of vier keer wassen volgens de gestelde voorschriften zal uw beddengoed de juiste pasvorm krijgen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over uw dekbed of beddengoed? Neemt u dan via onderstaand formulier contact met ons op.

Gebruik / matras
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.
Stel uw vraag

Stel uw vraag

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.
Neem contact op

Neem contact op

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.