vrouw maakt deelbaar hoog laag bed op

Langer thuis wonen voor ouderen

Naarmate de tijd vordert, wordt u vanzelf ouder. Het verschilt vaak in leeftijd wanneer ouderen naar een bejaardentehuis gaan. Toch zijn er veel senioren die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Zij hechten veel waarde aan het verleden en dus ook aan alle spullen in het huis. Maar hoe zorgt u er eigenlijk voor dat iemand daadwerkelijk langer in zijn of haar oude vertrouwde woning kan blijven wonen. Dat leest u allemaal hieronder.

Gids om langer thuis te wonen

Speciaal voor ouderen is er een gids opgesteld om langer thuis te blijven wonen. Aan het begin van de gids wordt vooral ingegaan op veiligheid. Hoe moet u als senior omgaan met bepaalde zaken die voor een jonger iemand een fluitje van een cent zijn. In de gids komen punten naar voren waaraan u wel iets kunt doen en zaken waar u geen invloed op heeft.

U heeft bijvoorbeeld invloed op het gebruik van de digitale spullen. Ouderen worden momenteel steeds vaker opgelicht door onder andere de bekende babbeltrucs. Dit is een typisch voorbeeld van een aspect dat voorkomen kan worden door uzelf goed in te lezen. Daarnaast zijn er ook factoren die tegen kunnen zitten en waar u weinig aan kunt doen. Dit gaat meer over de lichamelijke beperkingen.

Als laatste worden er enkele dingen genoemd waardoor u langer thuis kan blijven wonen. Denk hierbij aan de mantelzorg. Het feit dat iemand uw boodschappen doet en uw woning schoonmaakt, kan er al aan bijdragen dat u langer thuis kunt blijven wonen.

Van verdieping naar verdieping

Tegenwoordig kunnen we een hoop drempels om thuis te blijven wonen weghalen door middel van hedendaagse techniek. Denk bijvoorbeeld aan een traplift, dit zien we steeds vaker bij ouderen thuis. Voor mensen die niet goed ter been zijn is dit natuurlijk een mooie uitkomst. Hierdoor is het niet meer nodig om uw bed beneden neer te zetten of te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. De traplift zorgt ervoor dat u geen enkele moeite hoeft te doen om naar uw bovenverdieping te komen. Uit ervaring weten we dat de meeste ouderen hun bed liever niet beneden willen neerzetten, maar gewoon in hun mooie slaapkamer wil laten staan.

Slapen en opstaan

Wanneer u bent aangekomen bij het bed, of dit nou boven of beneden is, zal u erin moeten. Voor veel senioren wordt dit steeds lastiger. Gelukkig bent u niet de enige met dit probleem en is er daarom een seniorenbed op de markt gekomen. Eigenlijk is dit een hoog laag bed, want een seniorenbed kunt u verstellen in hoogte zodat u makkelijk in en uit bed kunt stappen. Wanneer u overeind wilt komen, kunt u de rugleuning omhoog laten gaan. Zo maakt u het opstaan en naar bed gaan heel wat makkelijker.

Zo’n verstelbaar bed is een van de aspecten die ervoor zorgt dat u langer thuis kunt blijven wonen. U kunt namelijk makkelijk zonder hulp uw bed in- en uitkomen. Zo blijft u nog langer zelfstandig. Dat is eigenlijk de sleutel om zo lang mogelijk in uw eigen woning te blijven wonen. Voor advies in het juist bed kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Stel uw vraag

Stel uw vraag

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.
Neem contact op

Neem contact op

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.