Kleine slaapkamer ‘groots’ inrichten

Een kleine slaapkamer inrichten is makkelijker dan u denkt. We kunnen ook een slaapkamer met een beperkte ruimte groter doen lijken en tegelijk meer kastruimte creëren. Bijvoorbeeld met inbouwkasten, strak tot aan het plafond. Groots inrichten met een kleinere ruimte? Met slimme en praktische oplossingen ontwerpen wij de slaapkamer van uw dromen.

kleine slaapkamer inrichten

Kleine slaapkamer ideeën

Wij vinden altijd een weg om een slaapkamer luxe en modern in te richten. Zo kan een bed met kastombouw een goed idee zijn, waarbij u elke hoek van de kamer wordt benut met kastruimte. Of een hoekkast op maat, die juist in een kleine slaapkamer een hele goede oplossing kan zijn. Met onze ervaring geven wij u de ideeën en inspiratie om een kleine slaapkamer optimaal in te richten zonder dat het ‘propperig’ wordt.

Neem geen genoegen met een klein bed

Natuurlijk neemt het bed veel ruimte in, maar een te klein bed is niet verstandig. Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat een te klein bed nadelig is voor uw nachtrust. Goed slapen vergt namelijk voldoende ruimte in bed. Op een bed van De Suite slaapt u heerlijk en wordt u uitgerust wakker, omdat wij de matrassen afstemmen op úw lichaam en úw slaaphouding.

Kasten efficient indelen

Een goede kastindeling kan vaak heel wat extra ruimte opleveren, want ook de ruimte achter deuren wordt dan optimaal benut. En – minstens zo belangrijk – met een goed plan wordt de kast ook prettiger in gebruik. Heeft u veel schoenen? Dan houden we daar rekening mee. Of juist veel kleding?  De indeling van uw kastinterieur maken we precies op maat.

kleine slaapkamer inrichten met kastombouw

Kleine slaapkamer creatief inrichten met veel kastruimte

De ruimte is bepalend als u een kleine slaapkamer wilt inrichten. In onze advisering nemen we vanzelfsprekend ook uw eisen en wensen mee. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan kastruimte? Wij weten precies hoe u dat kunt bereiken. Dat kan met kasten naast en boven het bed, maar met een handige slaapkamer indeling. Bij De Suite vindt u inspiratie en creativiteit om een kleine slaapkamer toch in te richten met veel kastruimte.

Kleine slaapkamer inrichten met bed met kastombouw

Ideeën visualiseren

Alle praktische oplossingen en ideeën moeten wel bij u passen. Daarom visualiseren wij heel precies met gedetailleerde tekeningen hoe uw slaapkamer er uit kan zien. Dat prikkelt vaak weer tot nieuwe ideeën om het slaapkamer ontwerp verfijnen. Zo heeft u vooraf een heel goed beeld hoe uw nieuwe slaapkamer eruit komt te zien.

Tekening kleine slaapkamer
bed met lade

Opbergruimte onder het bed

De ruimte onder het bed leent zich prima voor extra opbergruimte. Daar zijn allerlei ingenieuze systemen voor, maar ook een volledige uittrekbare lade is een handige oplossing. Zo’n lade is bovendien lekker groot: handig voor bijvoorbeeld schoenen of dat winterdekbed.

Bed met lade

Opbergruimte onder het bed

De ruimte onder het bed leent zich prima voor extra opbergruimte. Daar zijn allerlei ingenieuze systemen voor, maar ook een volledige uittrekbare lade is een handige oplossing. Zo’n lade is bovendien lekker groot: handig voor bijvoorbeeld schoenen of dat winterdekbed.

Bed onder schuin dak

Kleine kamer met een schuine wand inrichten

Schuine wanden in de slaapkamer zijn voor ons geen hindernis maar een uitdaging. Zo geeft een kast onder een schuin dak of een dakkapel kastruimte en tegelijk een strakke afwerking. Maar er zijn ook diverse oplossingen om het bed onder een schuin dak te plaatsen. Bijvoorbeeld met een ingebouwd hoofdpaneel en zwevende nachtkastjes.

Kleine slaapkamer inrichten met uitklapbed

Opklapbaar bed

Een opklapbaar bed kan in een kleine slaapkamer heel goed van pas komen. Vooral als u dit als logeerkamer wilt inrichten. Deze oplossing kost wel wat aan kastruimte, maar daar krijgt u een hoop ‘bewegingsruimte’ voor terug. Daarnaast kunnen we een kast met opklapbed precies passend maken in de rest van uw slaapkamer interieur.

advies en inspiratie in de showroom

De kleine slaapkamer groter doen lijken

Wij zorgen ervoor dat een kleine slaapkamer helemaal niet klein overkomt. Dat doen we niet alleen met de juiste slaapkamerindeling, maar ook doordacht kleurgebruik. Zowel met de materialen van het bed en de kasten, als de keuze voor de vloer en slaapkamer gordijnen.