Het juiste bed bij Parkinson

Wij zijn dé specialist in het maken van bedden voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Per jaar maken wij voor zo’n 500 mensen met Parkinson bedden. Zoals uw wellicht weet kunnen de symptomen heel verschillend zijn. Moeilijk ontspannen, lastig in slaap komen of doorslapen, moeite met omdraaien en opstaan uit bed.

klant met parkinson bed

Het juiste bed helpt bij parkinson problemen

Mensen met parkinson hebben vaak moeite met ontspannen en met het omdraaien in bed. Wij kunnen helpen met het juiste bed en met FPS-technologie. Het juiste bed helpt beter om te gaan met de ziekte van Parkinson. U slaapt beter, bent overdag minder gespannen en beter uitgerust.

Zoals Marinus, die in 2014 de diagnose Parkinson kreeg. Door te zoeken naar ‘matras en parkinson’ kwam hij bij De Suite terecht en we zijn hem dankbaar dat hij zijn ervaring met z’n nieuwe bed met FPS voor camera wilde vertellen.

man met parksinon bedient fps

Onze ervaring met Parkinson

De Suite heeft veel ervaring in het maken van bedden voor mensen met parkinson. We weten dat leven met parkinson veel energie kost en dat een goed bed extra belangrijk is. Bovendien kunnen we echt iets doen aan de spanning in het lijf, door FPS-technologie toe te passen in het bed. Deze techniek leerden we in 2012 kennen door een klant met parkinson, sindsdien helpen wij wekelijks verschillende mensen met parkinson en staan we elke maand in het Parkinson Magazine.

FPS maakt leven met parkinson makkelijker

Met het toepassen van FPS in het bed wordt het leven met parkinson makkelijker: beterere doorbloeding, lagere spierspanning en minder stijfheid. Ontspannen wordt makkelijker en de ‘parkinson-onrust’ wordt minder. Bij regelmatig gebruikt profiteert u ook van de doorwerking overdag.
fps matras met fps-technologie

Minder onrust

Door het gebruik van een variatie in frequenties treedt resonantie op en ontstaan vibraties in het lichaam. De lange pulsen verlagen de spanning in het lijf en daarmee de onrust en beweegelijkheid.

Minder stijfheid

De variatie in frequenties zorgt voor een verbetering van de bloedsomloop. Hierdoor worden spieren soepeler, gaat ontspannen liggen makkelijker en kost het omdraaien in bed minder moeite.

Beter slapen

Beter ontspannen en minder stijfheid dragen bij aan betere nachten. In slaap komen gaat beter en de lagere lichaamsspanning zorgt voor beter doorslapen.

Meer energie

Leven met parkinson kost veel energie. Met het FPS systeem kunt u tot een diepe rust komen en aan uw herstel werken. Na een behandeling merkt u direct dat u meer energie heeft.

 

Beter slapen als je Parkinson hebt

Al meer dan 10 jaar zien wij dagelijks met mensen met de ziekte van Parkinson. Wij helpen u dan ook met de nodige kennis en kunde. De ziekte kunnen wij helaas niet wegnemen, maar wij kunnen u het leven in de slaapkamer en vaak ook daarbuiten wel makkelijker maken.

Veel bedden zijn te zacht

Veel bedden zijn voor mensen met parkinson te zacht (sommigen gaan zelfs ’s nachts naar de woonkamer om op de hardere bank verder te slapen). Bewegen kost sowieso al meer moeite en op een te zacht bed gaat omdraaien lastig. Ook als een bed teveel inzakt op de zijkant kost overeind komen onnodig veel energie.

Het juiste parkinson matras

De Suite maakt al 40 jaar matrassen op maat voor mensen met fysieke klachten. Speciaal voor mensen met parkinson letten we op voldoende stevigheid zonder dat het lijf belast wordt. De specifieke samenstelling hangt af van lengte en gewicht, van welke klachten iemand specifiek last heeft en in welke mate.

Makkelijker opstaan

Bij de samenstelling van uw bed kijken we speciaal naar uw heupbooghoogte en daar passen we de hoogte van het bed op aan. Zo kunt u vanaf een fijne zithoogte makkelijk opstaan. Mocht het opstaan later nog lastiger gaan, dan kunt u gebruik maken van de sta-op functie die we standaard in onze hoog laag bedden inbouwen.

Makkelijker omdraaien

Bij parkinson laten de spieren het vaak afweten en in combinatie met stijfheid maakt dat draaien in bed lastiger. Om het draaien te vergemakkelijken en zo lang mogelijk zelfstandigte kunnen doen, maken we het parkinson matras stevig genoeg en kunnen we later stapsgewijs en wanneer nodigaccessoires toevoegen zoals een draaibuddy, papegaai en gladdere lakens.

Om u te stimuleren zijn we voorzichtig met gelijk alles toe te passen, maar treffen wel de voorbereidingen voor naderhand.

Hoog laag bedden

De Suite is gespecialiseerd in het maken van hoog laag bedden voor mensen met de ziekte van Parkinson. We letten daarbij speciaal op het makkelijk in en uit bed komen. Het mooie is dat u een hoog laag bed precies naar uw eigen smaak kunt laten maken.

Individueel aanpasbaar,
zonder dat u verschil ziet

Kies voor uw partner en voor u zelf precies wat u wilt,  zonder dat de verschillen te zien zijn. Zo kunt u één bedzijde in alles voorzien en het andere deel alleen met rug- en beenverstelling. 

In hoogte verstelbaar,
deelbaar en verrijdbaar

Leven met parkinson betekent vaak dat de partner mee helpt met de zorg. Dan is een hoog laag bed ideaal. Niet alleen voor het verlenen van zorg, maar ook voor het opmaken en schoonmaken.

Minder verkramping zorgt voor betere nachten

Janus had  last van verkramping en kon zijn hoofd niet ontspannen en plat op het kussen kan leggen. Het bed met FPS bracht de nodige rust en sinds jaren is ontspannen op bed liggen weer mogelijk. “Elke nacht ging het weer een beetje beter.”

Zonder moeite uit bed komen

Jan hielp Ria uit bed, zorgvuldig en met alle liefde. Toch zochten ze naar meer gemak. De sta-op functie van het nieuwe bed wordt dan ook elke dag meerder keren gebruikt. Daarnaast hebben we speciale aandacht gegeven aan het omdraaien in bed en hebben we het bed vooralsnog zonder draaibuddy geplaatst.

Sneller in slaap vallen

Peter vertelt over zijn ervaring met zijn bed. Hij heeft op 39-jarige leeftijd de diagnose Parkinson gekregen. Nadien kreeg hij steeds meer last van de bekende symptomen. Verrmoeidheid nam toe en slapen ging slechter. Op actieve momenten schrijft hij aan zijn boeken of voor zijn blog ‘Jong en Parkinson’. 

Reviews op Google door mensen met Parkinson

Wim Hofman - 'We denken altijd aan de langere termijn, want met parkinson kun je oud worden.'

Specialist in bedden voor mensen met Parkinson

Wim Hofman – ‘We denken altijd aan de langere termijn, want met Parkinson kun je oud worden.’

Wij vertellen u graag hoe onze bedden het verschil kunnen maken. Wij helpen mensen met Parkinson in heel Nederland en België. Maak een afspraak in de showroom of plan een advies thuis.