Seniorenbedden

Ontdek het seniorenbed met persoonlijke bedhoogte en op maat gemaakte matrassen. Ideaal bij lichamelijke klachten, met opties voor hoog-laag verstellingen en FPS-technologie.

De Suite maakt luxe seniorenbedden, waarbij we rekening houden met uw leeftijd en het ouder worden. Zo moet de hoogte bij u passen en houden we rekening met lichamelijke klachten. Daarom kijken wij wie ú bent en zorgen we voor een veilig, ergonomisch doordacht bed.

deelbaar seniorenbed

2-persoons seniorenbed

Deelbaar seniorenbed met een hoog-laagverstelling en rijkelijk gecapitonneerd hoofdpaneel.

Kijk verder

senior maakt 1 persoons hoog laag bed ferrara op

1-persoons hoog laag bed

Ieder model van de seniorenbedden is uitvoerbaar als 1-persoonsbed. Zo ook in een hoog-laagbed.

Kijk verder

oudere vrouw bij seniorenbed 120x200

Twijfelaar voor ouderen

Steeds meer (oudere) alleenstaanden vervangen hun tweepersoons bed door een comfortabel twijfelaarbed van 120×200 cm.

Kijk verder

klassieke senioren boxspring luna

Klassieke boxsprings

De klassieke boxsprings bestaan uit een klassiek ontwerp met een gebogen hoofdpaneel, al dan niet met capitons.

Kijk verder

vrouw gebruik hoog laag bed om uit bed te stappen

Hoogte seniorenbed

De hoogte van een seniorenbed is voor veel ouderen van belang. Opstaan uit een te laag bed is immers lastig en kost veel energie. Een bed met verstelbare bodemdragers kan een oplossing zijn, maar het is wijzer om het bed in de juiste aanvangshoogte te maken. De juiste hoogte bepaalt u door uw voeten (zonder veel moeite) plat op de grond te zetten, terwijl u zit op het bed. Bij te hoge bedden is dat niet het geval, waardoor u lastig stabiel op bed kunt zitten.

De ideale instaphoogte

De ideale instaphoogte varieert tussen 45 en 65 cm hoog. De juiste hoogte hangt niet alleen af van uw lengte, maar vooral van uw heupbooghoogte. Dat houdt in dat mensen met lange benen een hoger bed nodig hebben dan mensen met korte benen. Daarom maken we de zithoogte van een bed altijd op maat, afgestemd op uw lengte en de moeite die u mogelijk heeft om in- en uit bed te stappen.

seniorenbed durante

Seniorenbed Durante

Een compleet en stijlvol seniorenbed uitgevoerd met houten wanden en zwevende nachtkastjes.

Kijk verder

klassieke senioren slaapkamer met hoog laag bed op maat

Dubbel hoog laag bed

Dubbel hoog laag bed in een luxe slaapkamer aangepast voor senioren met precies de juiste bedhoogte.

Kijk verder

compleet seniorenbed

Compleet seniorenbed

Een compleet seniorenbed uitgevoerd met een houten lijst, nachtkastjes en is voorzien van een hoog-laagverstelling

Kijk verder

hoog laag bed duo pezze

Hoog laag bed Duo Pezze

De Duo Pezze maakt van een seniorenbed een stijlvol meubelstuk dat goed past in de moderne slaapkamer.

Kijk verder

senior leest in twijfelaar bed

Elekrisch verstelbare bedden

Een seniorenbed elektrisch verstelbaar laten maken kan met elk bed van De Suite. De elektrische bedden zijn voorzien van een hoofd- en voetverstelling, in combinatie met een kantelmechanisme. Zeker wanneer u langer op bed ligt of de druk op de onderrug wilt verminderen, is het naar voren of achter kantelen heel prettig.

De voordelen

 • Eenvoudig een fijne houding vinden
 • Makkelijk overeind komen
 • Vermoeide benen ontspannen
 • Extra steun in rug, lenden en knieën
senior stofzuigt tussen deelbaar hoog laag bed

Hoog laag bed Manifesto

Modern 2-persoons hoog laag bed op instaphoogte en met zwevende nachtkastjes.

Kijk verder

deelbaar seniorenbed van hout

Deelbaar houten bed

Ook houten seniorenbedden maken we deelbaar. U heeft de keuze uit vele soorten hout, zoals eiken, noten, neuken of kersen. 

Kijk verder

twijfelaar bed voor senioren

Het gemak van een senioren hoog laag bed

Het seniorenbed met hoog-laagverstelling biedt vele voordelen. Zo bereidt u zich voor op de toekomst en maakt u thuiszorg mogelijk. Vanaf moment één ervaart u gemak van uw hoog-laagbed. U hoeft namelijk niet meer te bukken en u maakt met een rechte rug het bed op. Krijgt u moeite met opstaan? Dan zet u het bed eenvoudig wat hoger bij het uitstappen.

De voordelen

 • Makkelijker opstaan
 • Ergonomische werkhoogte
 • Opmaken zonder bukken
 • Stijlvolle vormgeving
velvet senioren boxspring louvre met bankje

Hoog laag boxspring Louvre

Een stijlvol seniorenbed met én zonder hoog-laagverstelling en voorzien van de juiste bedhoogte.

Kijk verder

tweepersoons seniorenbed ferrara met hoog laag verstelling voor de zorg

Seniorenbed Ferrara

Een strak vormgegeven seniorenbed uitgevoerd met een hoog-laagverstelling aan beide bedzijden.

Kijk verder

dubbel seniorenbed voor 2 personen model ferrara largo

Seniorenbed Ferrara Largo

Ferrara Largo is uitvoerbaar in een brede uitvoering, waarbij de nachtkastjes zwevend aan het paneel opgehangen worden.

Kijk verder

seniorenbed met kastombouw met deuren open

Seniorenbed met kastombouw

Maak optimaal gebruik van de ruime en kies voor een bed met kastombouw in uw slaapkamer

Kijk verder

hoog laag bed in combinatie met deel bestaande bed

Combineren met uw oude bed

Wilt u een seniorenbed of boxspring aanschaffen, maar de huidige inrichting van uw slaapkamer behouden? Dat is vaak prima mogelijk. We bevestigen de onderbedden namelijk nooit aan het hoofdpaneel. Hierdoor blijven de bedden verrijdbaar en kunnen we het nieuwe hoog laag bed combineren met (een deel van) uw bestaande bed.

vrouw maakt hoog laag bed manifesto op

Deelbare bedden

Een deelbaar seniorenbed met wielen (inclusief rem) rijdt u eenvoudig van zijn plaats. Dat geeft u veel gemak bij het opmaken en schoonmaken, mede doordat u het bed kunt splitsen. Daarnaast geniet u van voordelen zoals het niet hoeven draaien van de matrassen én liggen er dankzij ons kabelmanagement geen losse snoeren op de grond.

Voordelen van deelbare bedden

 • Eenvoudig schoonmaken
 • Makkelijk opmaken
 • Matrassen draaien niet nodig
 • Geen losse snoeren
Vrouw die slaapt

De beste matrassen

Geniet elke dag weer van een matras dat volledig op uw lichaam is afgestemd. Wij zorgen dat u lijf krijgt waar het om vraagt, ook bij lichamelijke klachten. Zo kijken we naar uw postuur, slaaphouding en vele andere factoren voor de keuze van uw matras. Het juiste matras geeft ondersteuning zonder uw lichaam te belasten en draagt bij aan het verminderen van gewrichtsklachten en pijn in de rug, nek of schouders.

Slaapt u niet optimaal?

Dat is zonde en nergens voor nodig. Wij maken voor iedere oudere het perfecte bed. De juiste ondersteuning en een droog slaapklimaat combineren wij met technologie om de bloedcirculatie te stimuleren en uw spieren te ontspannen. Zo ontspant uw beter, herstelt u sneller en werkt u gericht aan het reduceren van pijnklachten.

Afmetingen voor uw seniorenbed

Wat is de beste afmeting voor uw seniorenbed? Wij maken een bed liever niet te klein, maar houden ook rekening met de beschikbare ruimte. Elk bed wordt door onszelf speciaal voor u ontworpen en door onze eigen vakmensen gemaakt. Zodoende is werkelijk elke afmeting mogelijk.

1-persoons seniorenbedden

Een slaapkamer met een eenpersoons seniorenbed is net zo leuk in te richten als een slaapkamer voor twee personen. Samen met onze expertise en wellicht wat meedenken van familie of vrienden ontwerpt u bij De Suite de slaapkamer van uw dromen.

80×200
80×210
90×200

Twijfelaar seniorenbedden

Een bed voor u zelf alleen, maar dan wel lekker breed. Dat kan met een twijfelaar seniorenbed van bijvoorbeeld 100 of 120 cm breed. Dit zijn de meest gekozen twijfelaar-afmetingen:

100×200
120×200
140×200

2-persoons seniorenbedden

De Suite is gespecialiseerd in het maken van bedden voor ouderen. Een 2-persoons seniorenbed maakt u werkelijk in iedere afmeting, zowel extra breed als extra lang. Dit zijn de afmetingen die we het meeste maken:

160×200
180×200
180×210
200×200

Dé specialist in het maken van bedden voor ouderen

De Suite ontwerpt luxe seniorenbedden die aangepast zijn aan uw leeftijd en het proces van ouder worden. De hoogte moet bij u passen en er moet mogelijk rekening worden gehouden met lichamelijke klachten. Daarom kijken we naar wie ú bent en zorgen we voor een veilig, ergonomisch doordacht bed. Bijvoorbeeld met een senioren hoog laag bed. Met het juiste matras, een comfortabele uitstaphoogte en opties zoals een deelbaar en elektrisch verstelbaar bed. Bij De Suite ontdekt u hoe aangenaam een mooie senioren slaapkamer kan zijn, waar alles klopt en waar u zich prettig voelt.

Het beste bed voor ouderen sluit aan op uw persoonlijke zorgbehoefte, voor nu en voor later. Daarom bereiden wij zowel onze 1-persoons als 2-persoons seniorenbedden voor op hulpmiddelen, zoals een uitstaphulp of papegaai. Deze plaatsen we pas daadwerkelijk als de situatie daar om vraagt. Een seniorenbed kopen doet u voor de lange termijn: levensloopbestendig en om langer thuis wonen mogelijk maken. Wij houden overzicht in alle details die voor u van belang zijn en maken onverslijtbare bedden zonder enige afbreuk te doen aan de vormgeving. Want of u zich nu wel of geen senior voelt; wij maken het bed precies in uw eigen stijl.

Veelgestelde vragen

Een seniorenbed is een 1-persoons of 2-persoonsbed dat een ideale bedhoogte heeft en heeft een breedte van 90 tot 120 cm breed. Logischerwijs wordt een seniorenbed meestal voor ouderen gemaakt. Seniorenbed zagen er altijd wat oubollig uit, maar tegenwoordig zijn ze ook met een eigentijdse vormgeving, zoals bijvoorbeeld een luxe boxspring, verkrijgbaar

De hoogte van een seniorenbed ligt tussen de 45 en 65 cm hoog. De instaphoogte is belangrijk en is bij een seniorenbed vaak iets hoger dan bij een standaard bed. Dat vergemakkelijkt het in- en uitstappen uit bed. Daarom maken we de zithoogte van een bed altijd op maat, afgestemd op uw lengte en de moeite die u mogelijk heeft om in- en uit bed te stappen.

Het beste seniorenbed heeft een hoogte die bij u past en is elektrisch verstelbaar. Daarnaast is een hoog-laagbed dat geschikt is voor de zorg belangrijk als u voorbereid wilt zijn op de toekomst.

De breedte van een seniorenbed is 120 cm breed als twijfelaar-maat. De smallere seniorenbedden zijn 90 of 100 cm breed. Wilt u nog smaller? Dan raden wij dit alleen aan bij weinig beschikbare ruimte

Het verschil tussen een seniorenbed en een zorgbed is de bedhoogte en de hoogteverstelling. Bij een seniorenbed wordt vooral naar de bedhoogte gekeken, terwijl een zorgbed altijd een hoogteverstelling voor de verpleging heeft. Gelukkig maakt u bij De Suite van uw seniorenbed eenvoudig een zorgbed. Lees meer over onze zorgbedden.

Een seniorenbed is vanaf € 4.520,- verkrijgbaar. In de prijs van dit seniorenbed is inbegrepen:

 • het juiste matras voor u
 • de hoog laag verstelling
 • hoofd- en voetverstelling
 • kantelmechanisme
 • wielen met rem
 • zithoogte op maat
 • vocht- en vuilwerende bekleding

Ontdek de ervaringen van onze klanten

senioren stel met hoog laag bed

Nieuwe slaapkamer met hoog laag bed

Voor meneer en mevrouw Britsemmer maakten we een complete nieuwe slaapkamer met seniorenbed voorzien van hoog-laagverstelling. Daarnaast hielpen we met de complete slaapkamer inclusief vloeren, gordijnen en kasten op maat.

senioren zitten op hoog laag bed

Hoog laag bed bij Parkinson

Robert heeft de ziekte van Parkinson en zocht de juiste ondersteuning voor zijn klachten. De symptomen verschillen echter per persoon. Gelukkig wisten wij precies welk bed we voor zijn situatie moesten maken.

senior leest in elektrische 120x200 boxspring

Complete slaapkamer met hoog laag twijfelaar bed

Mevrouw Slappendel verhuisde naar een nieuw appartement. Het oude tweepersoonsbed ging niet meer mee en werd vervangen door een hoog laag twijfelaar bed. Passend bij het seniorenbed maakten we ook een praktische hoekkast met een zee aan opbergruimte.

ouder echtpaar in senioren slaapkamer

Senioren slaapkamer

Een levensloopbestendige senioren slaapkamer met aspecten als voldoende loopruimte en het eenvoudig openen van deuren en laden. Dat maakten we voor meneer en mevrouw De Kwaadsteniet.

Hoe anderen onze seniorenbedden hebben ervaren

Specialist in seniorenbedden

In onze unieke beddenwinkel staat u centraal. Wij bieden ergonomische oplossingen, geheel afgestemd op uw lichaam en uw persoonlijke situatie. Onze expertise zorgt voor het perfecte, comfortabele seniorenbed, met de juiste afmetingen, bedhoogte en het ideale matras voor een heerlijke nachtrust.