Seniorenbedden

Ontdek het seniorenbed met persoonlijke bedhoogte en op maat gemaakte matrassen. Ideaal bij lichamelijke klachten, met opties voor hoog-laag verstellingen FPS-technologie.

De Suite maakt luxe seniorenbedden waarbij we rekening houden met uw leeftijd en het ouder worden. De hoogte moet bijvoorbeeld bij u passen en mogelijk moeten we rekening houden met lichamelijke klachten. Daarom kijken wij wie ú bent en zorgen voor een veilig, ergonomisch doordacht bed.

deelbaar seniorenbed

2-persoons seniorenbed Finotôre

Deelbaar seniorenbed met een hoog laag verstelling en rijkelijk gecapitonneerd hoofdpaneel.

Kijk verder

senior maakt 1 persoons hoog laag bed ferrara op

1-persoons hoog laag bed

Elk model seniorenbed kunnen we als 1-persoons bed maken. In dit voorbeeld uitgevoerd als hoog laag bed.

Kijk verder

oudere vrouw bij seniorenbed 120x200

Twijfelaarbed voor ouderen

Steeds meer (oudere) alleenstaanden vervangen hun 2-persoons bed door een comfortabel twijfelaar bed van 120×200 cm.

Kijk verder

klassieke senioren boxspring luna

Klassieke boxsprings

Bekijk drie verschilende boxsprings met een klassiek ontwerp waarvan het hoofdpaneel gebogen is, al dan met niet capitons.

Kijk verder

vrouw gebruik hoog laag bed om uit bed te stappen

Hoogte seniorenbed

De hoogte van een seniorenbed is voor veel ouderen van belang, omdat opstaan uit een te laag bed lastig is en te veel energie kost. Een bed met verstelbare bodemdragers kan een oplossing zijn, maar het is wijzer om het bed in de juiste aanvangshoogte te maken. Bij de juiste hoogte moet u zittend op bed zonder veel moeite uw voeten plat op de vloer kunnen zetten. Bij te hoge bedden is dat niet het geval, waardoor u lastig stabiel op bed kunt zitten.

De ideale instaphoogte

De ideale instaphoogte varieert tussen 45 en 65 cm hoog. De juiste hoogte hangt niet alleen af van uw lengte, maar vooral van uw heupbooghoogte. Dat houdt in dat mensen met lange benen een hoger bed nodig hebben dan mensen met korte benen. Daarom maken we de zithoogte van een bed altijd op maat, afgestemd op uw lengte en de moeite die u mogelijk heeft om in- en uit bed te stappen.

seniorenbed durante

Seniorenbed Durante

Een compleet en stijlvol seniorenbed uitgevoerd met houten wangen en zwevende nachtkastjes.

Kijk verder

klassieke senioren slaapkamer met hoog laag bed op maat

Dubbel hoog laag bed

Dubbel hoog laag bed in een luxe slaapkamer aangepast voor senioren met precies de juiste bedhoogte.

Kijk verder

compleet seniorenbed

Compleet seniorenbed

Een compleet seniorenbed uitgevoerd met houten lijst, met nachtkastjes en voorzien van een hoog-laag verstelling.

Kijk verder

hoog laag bed duo pezze

Hoog laag bed Duo Pezze

De Duo Pezze maakt van een seniorenbed een stijlvol meubelstuk dat goed past in de moderne slaapkamer.

Kijk verder

senior leest in twijfelaar bed

Elekrisch verstelbare bedden

Een seniorenbed elektrisch verstelbaar laten maken kan met elk bed van De Suite. De elektrische bedden zijn voorzien van een hoofd- en voetverstelling in combinatie met een kantelmechanisme. Iets naar voren of naar achter kantelen is heel pretiig wanneer u langer op bed ligt en de druk op de onderrug wilt kunnen verminderen.

De voordelen

 • Makkelijk een fijne houding vinden
 • Makkelijk overeind komen
 • Vermoeide benen ontspannen
 • Extra stun in rug, lenden en knieën
senior stofzuigt tussen deelbaar hoog laag bed

Hoog laag bed Manifesto

Modern 2-persoons hoog laag bed op instaphoogte en met zwevende nachtkastjes.

Kijk verder

deelbaar seniorenbed van hout

Deelbaar houten bed

Ook houten seniorenbedden maken we deelbaar, waarbij u kunt kiezen uit vele soorten hout zoals eiken, noten, beuken of kersen.

Kijk verder

twijfelaar bed voor senioren

Senioren hoog laag bed

Het seniorenbed met hoog laag verstelling biedt vele voordelen. U bereidt zich voor op de toekomst en maakt thuiszorg mogelijk. En van een hoog laag bed heeft u ook gelijk gemak. U hoeft namelijk niet meer te bukken en kunt met een rechte rug hebt bed opmaken. Krijgt u moeite met opstaan? Dan zet u het bed eenvoudig wat hoger bij het uit stappen. 

De voordelen

 • Makkelijker opstaan
 • Ergonomische werkhoogte
 • Opmaken zonder bukken
 • Stijlvolle vormgeving
velvet senioren boxspring louvre met bankje

Hoog laag boxspring Louvre

Een stijlvol seniorenbed zowel met als zonder hoog laag verstelling en voorzien van de juiste bedhoogte.

Kijk verder

tweepersoons seniorenbed ferrara met hoog laag verstelling voor de zorg

Seniorenbed Ferrara

Een strak vormgegeven seniorenbed uitgevoerd met een hoog laag verstelling aan beide bedzijden.

Kijk verder

dubbel seniorenbed voor 2 personen model ferrara largo

Seniorenbed Ferrara Largo

De Ferrara wordt ook vaak in een brede uitvoering gekozen, zodat de nachtkastjes zwevend aan het paneel kunnen worden opgehangen.

Kijk verder

seniorenbed met kastombouw met deuren open

Seniorenbed met kastombouw

Wanneer u optimaal van de ruimte gebruik wilt maken, is een bed met kastombouw een interessante mogelijheid om te bekijken.

Kijk verder

hoog laag bed in combinatie met deel bestaande bed

Combineren met uw oude bed

Wilt u een seniorenbed of boxspring aanschaffen, maar de inrichting van uw slaapkamer zoveel mogelijk behouden? Dat is vaak goed mogelijk. We monteren de onderbedden namelijk nooit vast aan het hoofdpaneel. Zo blijven de bedden verrijdbaar én kunnen we het nieuwe hoog laag bed ook combineren met (een deel van) het bestaande bed.

vrouw maakt hoog laag bed manifesto op

Deelbare bedden

Een deelbaar seniorenbed met wielen (met rem) kunt u eenvouding van zijn plaats rijden. Dat geeft u veel gemak bij het opmaken en schoonmaken. Een dubbelbed kunt u splitsen zodat u overal bij kunt. Daarmee krijgt u de hoeslakens makkelijk om de matrassen die bovendien niet meer gedraaid hoeven te worden. Met ons kabelmanagement liggen er geen losse snoeren op de grond.

De voordelen

 • Makkelijker schoonmaken
 • Makkelijk opmaken
 • Matrassen draaien niet nodig
 • Geen losse snoeren
Vrouw die slaapt

De beste matrassen

Geniet elke dag weer van het bed matras dat volledig op u lichaam is afgestemd. Wij zorgen da u lijf krijgt waar het om vraagt, ook bij lichanelijke klachten. We kijken naar uw postuur, uw slaaphouding en alle andere factoren die van invloed zijn op de keuze van het matras. Het juiste matras geeft ondersteuning zonder uw lichaam te belasten en draagt bij aan het verminderen van gewrichtsklachten en pijn in de rug, nek of schouders.

Slaapt u niet optimaal?

Dat is zonde en nergens voor nodig. Wij maken voor iedere oudere het perfecte bed. De juiste ondersteuning en een droog slaapklimaat combineren wij met technologie om de bloedcirculatie te stimuleren en uw spieren te ontspannen. Zo ontspant uw beter, herstelt u sneller en werkt u gericht aan het reduceren van pijnklachten.

Seniorenbed afmetingen

Wat is de beste afmeting voor uw seniorenbed? Wij maken een bed liever niet te klein, maar houden ook rekening met de beschikbare ruimte. Elk bed wordt door onszelf speciaal voor u ontworpen en door onze eigen vakmensen gemaakt. Zodoende is werkelijk elke afmeting mogelijk.

1-persoons seniorenbedden

Een slaapkamer met een 1 persoons seniorenbed is net zo leuk in te richten als een slaapkamer voor 2-personen. Samen met onze expertise en wellicht wat meedenken van familie of vrienden ontwerpt u bij De Suite de slaapkamer van uw dromen.

80×200
80×210
90×200

Twijfelaar seniorenbedden

Een bed voor u zelf alleen, maar dan wel lekker breed. Dat kan met een twijfelaar seniorenbed van bijvoorbeeld 100 of 120 cm breed. Dit zijn de meest gekozen twijfelaar afmetingen:

100×200
120×200
140×200

2-persoons seniorenbedden

De Suite is gespecialiseerd in het maken van bedden voor ouderen. Een 2 persoons seniorenbed kunt u werkelijk in elke afmeting laten maken, extra breed of extra lang. Dit zijn de afmetingen die we het meeste maken:

160×200
180×200
180×210
200×200

Dé specialist in het maken van bedden voor ouderen

De Suite maakt luxe seniorenbedden waarbij we rekening houden met uw leeftijd en het ouder worden. De hoogte moet bijvoorbeeld bij u passen en mogelijk moeten we rekening houden met lichamelijke klachten. Daarom kijken wij wie ú bent en zorgen voor een veilig, ergonomisch doordacht bed. Bijvoorbeeld met een senioren hoog laag bed. Met het juiste matras, een goede uitstaphoogte en keuzes zoals een deelbaar en elektrisch verstelbaar bed. Bij De Suite ontdekt hoe fijn een mooie senioren slaapkamer is waar alles klopt en waar u zich prettig in voelt. 

Het beste bed voor ouderen sluit aan op uw persoonlijke zorgbehoefte, voor nu en voor later. Daarom bereiden wij zowel onze 1-persoons als 2-persoons senioren bedden voor op hulpmiddelen zoals een uitstaphulp of papegaai. Deze plaatsen we pas daadwerkelijk als de situatie daar om vraagt. Een seniorenbed kopen doet u voor de lange termijn: levensloopbestendig en om langer thuis wonen mogelijk maken. Wij houden overzicht in alle details die voor ú van belang zijn en maken onverslijtbare bedden zonder enige afbreuk te doen aan de vormgeving. Want of u zich nu wel of geen senior voelt, wij maken het bed precies in uw eigen stijl.

Veelgestelde vragen

Een seniorenbed is een 1-persoons of 2-persoons bed dat een ideale bedhoogte heeft en een breedte van 90 tot 120 cm breed. Logischerwijs wordt een seniorenbed meestal voor ouderen gemaakt. Seniorenbed zagen er altijd wat oubollig uit, maar tegenwoordig zijn ze ook met een eigentijdse vormgeving van bijvoorbeeld een luxe boxspring verkrijgbaar.

De hoogte van een seniorenbed is tussen de 45 en 65 cm hoog. De instaphoogte is belangrijk en is bij een seniorenbed vaak iets hoger dan bij een standaard bed. Dat vergemakkelijkt het in en uit bed stappen. Daarom maken we de zithoogte van een bed altijd op maat, afgestemd op uw lengte en de moeite die u mogelijk heeft om in- en uit bed te stappen.

Het beste seniorenbed heeft een hoogte die bij u past en is elektrisch verstelbaar. Het beste bed voor ouderen die voorbereid willen zijn op de toekomst is een hoog laag bed dat ook geschikt is voor de zorg.

De breedte van een seniorenbed is 120 cm breed als twijfelaarmaat. De smallere seniorenbedden zijn 90 of 100 cm breed. Wanneer u nog smaller wilt, dan is het raadzaam om dat alleen te doen vanwege de beschikbare ruimte.

Het verschil tussen een seniorenbed en een zorgbed is de bedhoogte en de hoogte verstelling. Bij een seniorenbed wordt vooral naar de bedhoogte gekeken, terwijl een zorgbed altijd een hoogteverstelling voor de verpleging heeft. Maar bij De Suite kunt u ook van uw seniorenbed een zorgbed maken. Meer over onze zorgbedden.

Een seniorenbed is vanaf € 4.520,- verkrijgbaar. In de prijs van dit seniorenbed is inbegrepen:

 • het juiste matras voor u
 • de hoog laag verstelling
 • hoofd- en voetverstelling
 • kantelmechanisme
 • wielen met rem
 • zithoogte op maat
 • vocht- en vuilwerende bekleding

Klantervaringen

senioren stel met hoog laag bed

Nieuwe slaapkamer met hoog laag bed

Voor meneer en mevrouw Britsemmer maakten we een complete nieuwe slaapkamer met seniorenbed voorzien van hoog laag verstelling. Daarnaast hielpen we met de complete slaapkamer inclusief vloere, gordijnen en kasten op maat.

senioren zitten op hoog laag bed

Hoog laag bed bij Parkinson

De senior die te maken krijgt met de ziekte van Parkinson profiteert bij De Suite van de enorme deskudigheid op het gebied van Parkinson en parkinsonisme. De symptomen kunnen per persoon enorm variëren en wij weten in uw situaie precies welk bed we moeten maken.

senior leest in elektrische 120x200 boxspring

Complete slaapkamer met hoog laag twijfelaar bed

Mevrouw Slappendel verhuiste naar een nieuw appartement. Het oude 2-persoons bed ging niet meer mee en werd vervangen door een hoog laag twijfelaar bed. Passend bij het seniorenbed maakten we ook een prkatische hoekkast met een zee aan opbergruimte.

ouder echtpaar in senioren slaapkamer

Senioren slaapkamer

Bij het inrichten van een seniorenslaapkamer letten we niet alleen op de samenstelling van het ideale seniorenbed, maar ook op praktische aspecten zoals voldoende loopruimte en het eenvoudig kunnen openen van deuren en laden.  Zoals we ook voor meneer en mevrouw De Kwaadsteniet hebben gedaan.

Hoe anderen onze seniorenbedden hebben ervaren

Specialist in seniorenbedden

In onze unieke beddenwinkel staat u centraal. Geheel afgestemd op uw lichaam, bieden we ergonomische oplossingen, passend bij uw persoonlijke situatie. Onze expertise zorgt voor het perfecte, comfortabele seniorenbed, met de juiste afmetingen, bedhoogte en het ideale matras voor een heerlijke nachtrust.