Home 5 Slaapkamer 5 Slaapkamer gordijnen

Slaapkamer gordijnen

De Suite werkt samen met Residenza, het bedrijf van Tamara van Blijswijk dat met dezelfde eisen en standaarden werkt als wij dat doen. Een van de specialisaties van Tamara is raamdecoratie voor de slaapkamer. Gordijnen als raambekleding zijn met recht echte sfeermaker in de slaapkamer noemen. Een mooie gordijnstof is zowel functioneel als decoratief. Ze zorgen voor een aangename akoestiek en geven een geborgen gevoel. Daarbij zorgen gordijnen voor warmte-isolatie. Residenza heeft een mooie collectie van unieke merken.

vrouw open gordijnen in slaapkamer

Gordijnen en raamdecoratie

Verduisterende plissé gordijnen

Verduisterende plissé gordijnen

Verduisterende plissé-gordijnen zijn vooral geschikt voor de slaapkamer en andere ruimtes waar u het donker wilt hebben. Als u de ruimte optimaal wil verduisteren, kunt u kiezen voor een profielzijgeleiding en een black out-stof. Met een duette (honingraat) voorkomt u restlicht. Een samenspel van plissés en decoratieve gordijnen kan ook heel mooi zijn. Er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk zoals een combinatie met een in-between gordijn.

Dim out gordijnen

Dim-out en gevoerde gordijnen

Ontdekken wat bij je past, dat is de sleutel tot de juiste raambekleding in uw slaapkamer. U kunt vrijwel iedere stof verduisterend laten voeren. Er zijn ook stoffen die van zichzelf verduisterend zijn. De combinatie van in-between en een effen verduisterend gordijn behoort ook tot de mogelijkheden. Stof op maat werkt vooral met dim out-gordijnen, die maken een ruimte donker maar verduisteren niet volledig. Daarentegen kiest u met een black out-gordijn voor volledige verduistering.

Vintrage gordijnen

Vitrage en in-between gordijnen

Wilt u een mooie zachte sfeer in uw kamer? Dan wordt u ongetwijfeld heel gelukkig van het prachtige licht waar vitrages en inbetweens voor zorgen. Direct licht in huis is vaak schel, er staat als het ware een schijnwerper op uw interieur. Met een transparant gordijn zoals vitrage breekt u het licht, wordt alles gefilterd. In between-gordijnen doen hetzelfde. Ze zijn semi-transparant en laten daarom iets minder licht door.

Top down duette

Top down duettes

Een leuk alternatief en makkelijk toepasbaar zijn de top down-duettes. Oftewel, een raamdecoratie die te bedienen is van boven naar beneden. Juist in de slaapkamer is het een uitkomst als u de gewenste hoogte zelf kunt regelen.

Fischbacheor gordijnen

Wel naar buiten, niet naar binnen kijken

Een groot voordeel van vitrage en in-betweens is dat u wel naar buiten kunt kijken maar dat dit andersom moeilijker is. Dit is prettig voor uw privacy. U kunt dit ook bereiken met plissés, duettes en jaloezieën.

Raamdecoratie in een slaapkamer

Koele slaapkamer met raamdecoratie

De zon weren gebeurt doorgaans aan de buitenzijde met screens of een zonnescherm. Maar er is ook goede binnen-zonwering, zoals de duette. Deze heeft een dubbele stoflaag plus een honingraatstructuur waardoor er een uitstekende isolatiewaarde ontstaat. In de zomer houdt het in uw slaapkamer de hitte buitenshuis en in de winter komt de kou niet binnen.

Advies in onze showroom

Ontdek onze showroom in Moordrecht, met stijlvolle slaapkamers, hoog-laag bedden, boxsprings en seniorenbedden. De showroom biedt volop inspiratie en u kunt zelfs een kijkje nemen in ons atelier en de werkplaats.

Advies bij u thuis

Is het voor u lastig om naar ons toe te komen? Voor een persoonlijk advies komen wij ook op huisbezoek. U wordt persoonlijk geholpen door Wim Hofman of één van zonen Bart, Rutger en Casper.