U bent hier: 5 Bedden 5 Kingsize bed

Kingsize bed

Een luxe slaapkamer met een groot bed in kingsize afmeting en van onovertroffen slaapcomfort. In Moordrecht maken wij al 40 jaar bedden op maat en in elke kingsize en queensize afmeting. Voorheen spraken we over kingsize vanaf 200 cm breed. Kingsize bedden worden meestal gestoffeerd en voor de uitstraling kijkt men vaak naar de het design van luxe hotels. Een 2-persoons bed kan werkelijk elke afmeting hebben en het zou zomaar kunnen dat we het grootste bed ter wereld als eens gemaakt hebben.

klant met kingsize familiebed in hotel chique slaapkamer

Kingsize bedden

Wat is een kingsize bed?

Een kingsize bed is een extra groot bed met een afmeting van 180 × 200 cm of groter. Steeds vaker wordt de naam kingsize gebruikt voor de Nederlandse of Vlaamse standaard maat van tweemaal 90 × 200. Zoals dit extra grote familiebed.

Niet zo lang geleden sliepen we nog in kleine bedden. De afmeting 140 x 200 cm bijvoorbeeld was – nog geen 10 jaar geleden – heel gebruikelijk. Tegenwoordig is dit meer een maat voor een twijfelaar bed.

We maken zelden nog kleine 2-persoons bedden. Gelukkig maar, want meer ruimte in bed zorgt voor beter slapen zonder dat je last hebt van elkaar warmte en gedraai.

Hoe groot is een kingsize of queensize bed? We bespreken van kingsize vanaf 180 cm breed en van queensize tot 180 cm breed.

De meestvoorkomende queensize afmeting is 160×200 cm. Overigens raden we – als het even kan – om een maatje meer te nemen, omdat een breder bed de nachtrust bevordert.

U hoeft zicht vanwege het beddengoed niet laten afschrikken voor een grote afmeting. Ook voor grote maten is beddengoed makkelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren.

Grote slaapkamer inrichten met kingsize bed

Voor een kingsize bed heeft u natuurlijk een ruime slaapkamer nodig. Bij voorkeur maken we een groot bed minimaal 200 cm breed en 220 cm lang. Houdt u dan rondom uw bed 60 cm of meer over aan loopruimte, dan past een extra groot bed goed in uw slaapkamer. Heeft u een kleine slaapkamer? Dan is het aan te raden om niet groter te kiezen dan 180×200 cm.

velours kingsize boxspring finotore
luxe kingsize boxspring scatole met velvet bekleding

Kingsize bed afmetingen

In de VS en het Verenigd Koninkrijk noemt men een tweepersoons bed een kingsize. De exacte afmetingen van het king size bed verschillen echter per land. Zo hanteert de VS de maten 183 x 203 cm of 193 x 203 cm voor een king size bed, terwijl in het Verenigd Koninkrijk 183 x 198 cm geldt. Nederlandse kingsize maten.

Bedden van 220 cm lang

Bedden van 220 cm lang zijn al lang geen uitzondering meer. Wij Nederlanders en Vlamingen worden steeds langer! En wilt u nog een maatje meer? We maken bedden en boxsprings van 220 cm én langer.

Nederlandse & Vlaamse maten

  • 180×200, 180×210, 180×220
  • 200×200, 200×210, 200×220
  • 220×210, 220×220, 220×240

Uitgebreid programma

Een kingsize bed van De Suite biedt vele extra mogelijkheden. Zo kunt u het bed aan één of aan beide zijden met als hoog laag bed laten uitvoeren. De bedden worden gekoppeld, zijn voorzien wielen met rem en op vele manieren verstelbaar.

Houten bed met hotspots

Deelbare bedden

Ideaal met opmaken en schoonmaken: een deelbaar houten bed.
Hoog laag bed

Hoog laag verstelbaar

Elk bed van De Suite is hoog laag verstelbaar te maken. Ideaal voor bij het opmaken of de eventuele verzorging aan bed.

Ingebouwde bedlampen

De Suite maakt de mooiste bedden in combinatie met bijpassende bedlampen. Wij zorgen dat de bedlamp wordt ingebouwd en werken alle kabels netjes weg. U vindt bij ons een uitgebreide collectie bedlampen die we in of aan de hoofdpanelen kunnen bouwen.

Nachtkastjes

Wij denken graag een stapje verder om uw bed compleet te maken. Zo maken we nachtkastjes op maat – zowel met als zonder laden- die perfect passen bij de stijl van uw bed.
L
FPS-technologie

FPS-technologie

De weldadige werking van deze ontspanningstechnologie reduceert lichamelijke klachten. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie. Deze succesvolle toepassing geldt ook voor mensen die stress ervaren, neuropathische pijn hebben of veel spanning opbouwen, zoals bij Parkinson.

Uitstapverlichting

Uitstapverlichting onder of in de buurt van uw bed dient als oriëntatie wanneer u ’s nachts uit bed gaat. Bij De Suite kijken we nauwkeurig welke verlichting daar het beste voor is. Zo wilt u dat het licht ook nog aan staat (of weer aan gaat) wanneer u terug komt in de de slaapkamer. Daarnaast bouwen we de led uitstapverlichting altijd op een handige plek in, waar u bijvoorbeeld de armatuur niet kunt raken met de stofzuiger.
Houten bed met hotspots

Deelbare bedden

Ideaal met opmaken en schoonmaken: een deelbaar houten bed.
Hoog laag bed icoon

Hoog laag verstelbaar

Elk bed van de Suite is hoog laag verstelbaar te maken. Ideaal voor bij het opmaken of de eventuele verzorging aan bed.

Ingebouwde bedlampen

De Suite maakt de mooiste bedden in combinatie met bijpassende bedlampen. Wij zorgen dat de bedlamp wordt ingebouwd en werken alle kabels netjes weg.

Nachtkastjes

Wij denken graag een stapje verder om uw bed compleet te maken. Zo maken we nachtkastjes op maat – zowel met als zonder laden- die perfect passen bij de stijl van uw bed.
FPS-technologie

FPS-technologie

De weldadige werking van deze ontspanningstechnologie reduceert lichamelijke klachten. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

Uitstapverlichting

Uitstapverlichting onder of in de buurt van uw bed dient als oriëntatie wanneer u ’s nachts uit bed gaat.

Bed opties

Automatische contourverstelling
Sta op stand
Maximaal stabiel
Fauteuil-positie
Geschikt voor zorg aan bed
Zithoogte op maat
Waterproof top-covers
Anti-slip
Vele kleuren
Vocht/vuil werend
Nachtkastjes
Bedlampen
Oriëntatieverlichting
Draaibuddy
Papegaai
Uitstaphulp
Geschikt voor tillift
Bedhek
Werklast tot 225 kg
nachtkastje aan kingsize boxspring scatole

Specialist in kingsize bedden en boxsprings

Slapen zoals in een luxe hotel, met XXL matrassen en een onovertroffen slaapcomfort. Droomt u nog van dat heerlijke ontspannen gevoel? Die Suite maakt het mogelijk en maakt à la carte elk kingsize bed precies volgens uw dromen. Met een persoonlijk ontwerp, heel veel inspiratie en een paradijs aan materialen en kleuren. Als beddenmakers met meer dan 40 jaar ervaring is goed slapen gegarandeerd. Het enige waar u zelf voor moet zorgen is het ontbijt op bed…

hotel chique slaapkamer met extra groot bed en kaptafel

Perfect slapen

Slapen als in een luxe vijfsterren hotel boxspring. De Amerikaanse kingsize bedden hebben een fijne lighoogte, waardoor u makkelijk in en uit bed kunt stappen. De Amerikaanse hotel boxspring staat voor alles waar de USA voor staat: groot, groter, grootst! Wegzakken op een hoog matras precies zoals u deed in dat luxe hotel? Dat kan! Hoog, groot, en comfortabel slaapgenot in een queen of kingsize formaat.

Op een bed van De Suite slaapt u heerlijk en wordt u uitgerust wakker. Wij stemmen namelijk het matras af op úw lichaam en úw slaaphouding. Dat is niet alleen fijn als u ‘gewoon’ goed slapen wilt, maar ook als u fysieke klachten zoals lage rugpijn heeft.

Specialist in kingsize bedden

We ontwerpen elk bed volledig op maat en onze showroom is een ware inspiratiebron voor het kingsize bed van uw dromen. Daarnaast bent u verzekerd van perfect slapen, want een matras stemmen we volledig op uw úw lijf.

Wat uw vraag ook is, wij maken precies het juiste bed

Ook als u een XXL kingsize bed zoekt, dan draaien wij onze hand daar niet voor om. Al vanaf dag één maken wij bedden en boxsprings op maat die voor de volle 100% aansluiten bij de wensen van onze klanten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

specialist in hoog laag bedden, boxsprings en zorgbedden

Werkwijze

uitgebreide showroom vol met hoog laag bedden en zorgbedden

Persoonlijk gesprek

Zowel in de showroom als bij u thuis, ons uitgangspunt is altijd persoonlijke aandacht. We nemen de tijd om uw wensen voor uw nieuwe bed te begrijpen, waarbij we alles van ons bedrijf laten zien en u helpen de juiste keuzes te maken.

Wim specialist hoog laag bedden, parkinson en fps

Slaapadvies

Onze persoonlijke advies begint met uw specifieke slaapbehoeften. Of u nu kampt met rugklachten, spierproblemen, Parkinson, neuropathie of overgewicht, wij vervaardigen op maat gemaakte matrassen voor een perfecte nachtrust.

adviseur geeft uitleg over slaapkamers aan senioren echtpaar

Slapen in eigen stijl

We maken niet alleen het perfecte bed voor u, maar we creëren ook een slaapkamer die volledig aansluit bij uw smaak en dromen. Elk element wordt met de hand gemaakt door ons bekwame team van ambachtslieden.

adviseur met klanten in de bedden fabriek

Familiebedrijf De Suite

Onze toewijding aan vakmanschap en passie komt tot leven in onze meubelmakerij, waar we alles met de hand maken. We beheren elk aspect van het productieproces, van materialen tot assemblage

slaapkamer adviseur zit met oudere dame aan tafel

Slaapkamer ontwerpen

Laat ons de slaapkamer van uw dromen creëren, of het nu gaat om het perfecte bed of een complete, harmonieuze slaapkamer met op maat gemaakte kasten. We beginnen met een doordacht ontwerp en een uitgekiende indeling.

klant met monteur bij nieuwe bed

Vakkundige montage

Onze eigen ervaren monteurs monteren de bedden en nemen uw oude bed kosteloos retour. Na de montage demonstreren we uitgebreid en beantwoorden al uw vragen. We zorgen ervoor dat uw bed 'instapklaar' wordt opgeleverd.

Advies in onze showroom

Ontdek onze showroom in Moordrecht, met stijlvolle slaapkamers, hoog-laag bedden, boxsprings en seniorenbedden. De showroom biedt volop inspiratie en u kunt zelfs een kijkje nemen in ons atelier en de werkplaats.

Advies bij u thuis

Is het voor u lastig om naar ons toe te komen? Voor een persoonlijk advies komen wij ook op huisbezoek. U wordt persoonlijk geholpen door Wim Hofman of één van zonen Bart, Rutger en Casper.