Goed slapen is enorm belangrijk

Een goede nachtrust geeft uw lichaam en geest energie voor overdag. Daarom is goed slapen zo belangrijk. Goed slapen bereikt u met de juiste ondersteuning van uw lichaam, maar ook met een droog slaapklimaat. Bovendien kunnen wij met fps-technologie uw bloedsomloop stimuleren en uw spieren extra ontspannen. Zodoende slaapt u beter en vermoeidheid neemt af.

Het geheim van een heerlijk bed

Op een bed van De Suite slaapt u heerlijk en wordt u uitgerust wakker. Wij stemmen namelijk het matras af op úw lichaam en úw slaaphouding. Dat is niet alleen fijn als u ‘gewoon’ goed slapen wilt, maar ook als u fysieke klachten zoals lage rugpijn heeft. In het bijzonder heeft u iets aan onze expertise als u te maken heeft met een chronische ziekte als neuropathie of Parkinson.

matras met fps-technologie

Een nieuwe dimensie in slapen

Exclusief en vernieuwend zijn onze bedden met FPS-ontspanningstechnologie. De weldadige werking op basis van laag-frequent geluid verlaagt de basisspanning van het lichaam. Daarmee komt u in een diepere staat van ontspanning.

Het juiste bed vinden is makkelijker dan u denkt

De keuze voor het juiste matras is soms lastig. Vooral omdat een verkeerde keuze kan leiden tot een slechte nachtrust. Mensen zijn immers heel verschillend met ieder uiteenlopende wensen en klachten. Daarom is niet elke matras is voor iedereen geschikt. Dat is de belangrijkste les van 40 jaar matrassen op maat maken.

Wij helpen u met het beste slaapcomfort

Het juiste matras geeft ondersteuning zonder uw lichaam te belasten. Maar hoe kies je het beste matras? Dat is lastig, want een nieuw bed kopen doe je niet elke dag. Maak daarom gebruik van onze expertise. Wij nemen alle tijd die nodig is.

Meer over ons vak ‘slapen’

Precies de juiste ondersteuning

Het juiste matras zorgt voor een comfortabele ondersteuning van uw lichaam. Eerst moet u soepel en probleemloos kunnen omdraaien en daarna weer snel een comfortabele houding kunnen vinden. Anders gezegd: uw schouder en heup dienen comfortabel in de matras weg te zakken, terwijl de onderrug goed ondersteund wordt.

Heerlijk zacht en toch stevig genoeg

Door verschillende comfortlagen te combineren voelt een matras veel rijker aan. Daarmee is het ook mogelijk om een stevig matras toch ook zacht en comfortabel te maken. Gevoelige plekken zoals schouders en heupen zullen dan minder pijnlijk zijn.

Al bij de eerste aanraking moet een bed heerlijk aanvoelen. Alsof u wordt omarmd. Wij zorgen dat u precies diep genoeg ligt om uw wervelkolom recht te houden. Wanneer u opstaat, keert het matras terug in zijn oorspronkelijke, vlakke conditie alsof niemand er op gelegen heeft. Wij gebruiken daarom alleen maar materialen die zich bewezen hebben. Ze moeten bijvoorbeeld blijvend stabiel zijn en bestand zijn tegen langdurige oppervlakte- en puntbelasting.

Alles behalve uw pincode

Het juiste matras is afhankelijk van heel wat factoren. Dat is ook niet vreemd, want ieder mens is anders. Daarbij is proefliggen waardevol. Dat geeft ons namelijk een goed beeld van uw specifieke slaaphouding en uw persoonlijke voorkeur voor hard of zacht slapen. Verder vragen wij naar:

  • postuur (lengte en gewicht);
  • lichamelijke klachten en waarvoor u eventueel behandeld wordt;
  • gevoeligheid op drukpunten;
  • voorkeur voor warm of koud slapen, omgevingstemperatuur;
  • slaapproblemen;
  • slaaphygiëne (bedtijd, slaaptijd etc);
  • belasting overdag (werk, sport, zorg, verzorgd worden, beperkingen).

Een droog slaapklimaat

Ieder mens transpireert. Ook ’s nachts en ook als u het niet warm heeft. Elke nacht gaat dat toch om een vol glas aan vocht. Tel daarbij op dat we ook in een vochtig klimaat leven en u begrijpt waarom wij zo bezig zijn met ‘droog slapen’. Dat is niet alleen fijner slapen, maar ook nog eens beter voor uw spieren. Bovendien maakt dat het bed voor huisstofmijten onaantrekkelijker.

Hoofdkussens

Het juiste hoofdkussen draagt in grote mate bij aan een goede nachtrust. Bij De Suite vindt u daarom een uitgekiende collectie hoofdkussens. Zoals vervormbare kussens van dons, vormvaste kussens en kussens met een neksteun. Wij kijken nauwkeurig naar welk kussen het beste bij u past. Daarbij speelt mee uw postuur, uw slaaphouding, eventuele fysieke ongemakken en de hardheid van uw matras.

Diepe ontspanning voor lichaam en geest

Het fysio akoestische matras (FPS) is ontstaan uit ervaring met klanten die moeite hebben met bewegen of spanning in hun lijf ervaren. Met veel succes zetten wij geluidsgolven in om de bloedsomloop te stimuleren en te zorgen voor diepe ontspanning. Daarnaast maakt FPS een powernap veel effectiever. Bovendien is FPS een waardevolle toevoeging wanneer u onregelmatig werkt of wel eens met een jetlag te maken heeft.

Lichamelijke klachten

Iedereen kan slapen zonder rugpijn

Als u rugklachten heeft, dan weet u dat een goede nachtrust goud waard is. Dan bent u blij wanneer uw bed uw rugpijn verlicht en tegelijk uw nachtrust verbetert. Maar niet elk bed is zomaar geschikt. Mensen kunnen immers heel verschillend zijn met ieder zijn of haar persoonlijke wensen. Daarom schieten wij niet met hagel, maar met scherp! Door het matras te maken dat precies bij uw lichaam en slaaphouding past.

Gevoelige schouders

Ieder lichaam is anders en dat is aan de schouders vaak goed te zien. Het ligt dan ook voor de hand dat we daar nauwkeurig naar kijken. Hoe breed zijn uw schouders? Hoe groot is de afstand tussen de buitenkant van uw schouders en uw oren? En heeft u een ranke of juist korte hals? Zo maar een paar vragen. Daarnaast is de specifieke houding in bed erg belangrijk. Kortom, mensen met gevoelige schouders krijgen bij ons de nodige aandacht.

Beter slapen met parkinson

Wij begrijpen dat het leven met parkinson soms een groot doolhof is. Al meer dan 10 jaar zien wij dagelijks met mensen met de ziekte van Parkinson. Wij helpen u dan ook met de nodige kennis en kunde. De ziekte kunnen wij helaas niet wegnemen, maar wij kunnen u het leven in de slaapkamer en vaak ook daarbuiten wel makkelijker maken.

Pijnlijke voeten in bed

Weliswaar zijn de klachten van persoon tot persoon verschillend. Maar bij de meesten treedt zenuwpijn juist in rust op en vermindert dat bij bewegen. En als je dan in bed ligt en je hebt overal pijn, dan probeer je daar verbetering in te brengen. In deze fase trekken mensen bij ons aan de bel. Heeft u neuropathie dan kunnen wij echt wat voor u betekenen.

Heeft u eerder last met bewegen dan in rust, dan kan er sprake zijn van etalagebenen (vaatvernauwing). Men denkt dan wel aan neuropathie, maar dat is het niet. Daar is wel eens verwarring over. Ook bij etalagebenen kan FPS uw kwaliteit van leveren verbeteren. Meer over FPS.

Minder pijnlijke drukpunten

Mensen met reumatische klachten kunnen baat hebben bij een drukverlagend matras. Drukverlagende matrassen verminderen namelijk de gevoeligheid op drukpunten. Door uw lichaamswarmte wordt de matras bij uw drukpunten zachter, waardoor gevoelige plekken zoals schouders en heupen minder pijnlijk zullen aanvoelen.

Stabiliteit; makkelijk draaien en opstaan

Veel mensen krijgen vroeg of laat moeite met opstaan of omdraaien in bed. Daarom moet een bed u de nodige stabiliteit bieden. Stabiel zitten, makkelijk opstaan en zonder weerstand draaien worden vaak onderschat. Vooral bij zacht slapen is het belangrijk dat het comfort wordt gecombineerd met voldoende ondersteuning. Zodoende verliest u zo min mogelijk energie die u gebruikt bij het opstaan.

Het juiste dekbed

Vulmaterialen die licht van gewicht zijn, ademen en ventileren beter. Denkt u bijvoorbeeld aan grootvlokkig dons of een zijden dekbed. U slaapt lekkerder onder een dekbed gemaakt van zo’n luchtige vulling, omdat vocht veel sneller verdampt. Onder het juiste dekbed wordt u niet klam wakker en heeft u het aangenaam warm.

Stel uw vraag

Stel uw vraag

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.
Neem contact op

Neem contact op

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Policy en de Terms of Service zijn van toepassing.