FPS-technologie

Transformeer uw slaapkwaliteit met de weldadige werking van de FPS-technologie. FPS vermindert klachten en geeft direct een energie-boost.

FPS (Frequency Physio Support) technologie helpt het lichaam sneller en dieper te ontspannen. Het vermindert spierspanning, stimuleert bloedcirculatie en brengt de hartslag en ademhaling tot rust. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

   Vermindert klachten: unieke manier om lichamelijke klachten te verminderen
√   Beter ontspannen: gewoon in uw eigen bed
√   Fysiek en mentaal herstellen: eenvoudige energie-boost

De therapeutische werking van FPS bij úw specifieke situatie

FPS-technologie helpt het lichaam sneller en dieper te ontspannen. Zo vermindert het spierspanning, stimuleert het bloedcirculatie en brengt het de hartslag en ademhaling tot rust. De technologie wordt effectief ingezet voor fysiek én mentaal herstel.

Parkinson
Neuropathie
Slaapproblemen
Oververmoeidheid
Overgewicht
Mobiliteitsproblemen
Topsport
Jetlag en vliegstress
Mentale stress


Zelf FPS in alle rust ervaren

FPS verlaagt spanning en onrust door Parkinson

Veel Parkinsonpatiënten ervaren slaapproblemen en vermoeidheid door continu gespannen spieren. Dit leidt tot slaapproblemen, omdat ontspannen slapen moeilijk is. Onze bedden helpen effectief tegen deze klachten voor een betere nachtrust.

   Minder onrust
   Minder stijfheid
   Meer energie

Minder last van neuropathie

Verbetert mobiliteit

Helpt bij slaapproblemen

Wilt u FPS eens proberen in de showroom?

FPS-technologie uitgelegd

Het geluid dat ‘stress verzacht’ en herstel bevordert

De FPS ontspanningstechnologie is gebaseerd op laagfrequente geluidsgolven. Speciale software stuurt lage geluidsfrequenties tussen 20 en 100Hz vanaf een amplifier in vloeiende bewegingen naar speciale impulsspeakers.

Ontspanning

Korte en lange golven circuleren in ‘flowbewegingen’ van het hoofd naar de benen en weer terug. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden verwerkt. Dat resulteert in lagere spierspanning, minder stijfheid en minder onrust.

Energie opdoen

Een behandeling met laag-frequente geluidsgolven brengt ademhaling en hartslag tot rust en verlaagt de bloeddruk. Het zijn fysiologische tekenen dat het lichaam zich aan het herstellen is en nieuwe energie opdoet.

Vlug herstel

Het zorgbed van De Suite  is voorzien van een elektrische bodem. Ideaal, want het verstellen van uw been- en rugondersteuning kan hiermee los van elkaar geregeld worden.

Ontspannende programma’s

De ontspannende herstelprogramma’s zijn ontwikkeld om in korte tijd dieper te kunnen ontspannen. Ze verminderen spierspanningen, verlagen de hartslag en geven het lichaam rust. Ideaal voor een powernap of een rustmoment zonder te hoeven slapen.

  1. Start 26 min. –  kennismakingsprogramma
  2. Intervalls 28 min. – lange intervallen in 8 stappen
  3. Energetic 30 min. – korte golven, ontspannend
  4. Lounge 40 min. – tot rust komen voor het slapen
echtpaar ligt ontspannen en lachend op bed

Activerende programma’s

Er zijn ook herstelprogramma’s met een meer activerende werking. Deze hebben een ander ontspanningskarakter en worden ingezet als echte energizers. Ze werken meer stimulerend en kunnen ook gericht worden ingezet bij o.a. spierstijfheid, vermoeide benen en rugklachten.

  1. Balance 18 min. – licht activerend
  2. Recover 27 min. – rustig fysiek herstellen
  3. Stimulance 13 min. – in korte tijd herstellen
  4. Circulation 20 min. – full-body stimulering

Pilotstudie FPS-ontspanningstechnologie

Door Prof.dr. Wilder-Smith, voorheen als professor Pain & Nociception verbonden aan de Radboud in Nijmegen, is in februari 2014 een kleine pilot studie uitgevoerd naar de ontspannende werking van FPS. De resultaten laten significante verschillen zien in de mate van ontspanning. Een FPS ontspanningsprogramma van 20 minuten bleek al voldoende om een diepere vorm van ontspanning te bereiken.

FPS is samenwerking met fysiotherapeuten ontwikkeld en wordt volledig in Nederland geproduceerd

Programma’s voor
specifieke spiergroepen

Houten bed met hotspots

VP-04 / Shoulder & Back

Een mix van intervallen om de bovenrug en het schoudergebied diepgaand te behandelen. Ondanks de activering wordt de behandeling als subtiel en ontspannend ervaren. De behandeling werkt uitstekend tegen spierpijn en verzuring van de schouder- en rugspieren.

VP-6 / Lower back

Een forse variatie in het gebruik van intervallen. Vooral gericht op de spieren in de onderrug. Verlaging spierspanning en stimulering van de bloedsomloop.

VP-09 / Hip & hamstring

Gericht programma bij pijnklachten in het heup- en hamstringgebied. De sterke frequentie wisselingen en de specifieke opmaak van dit programma zullen de bloedcirculatie in het heup- en hamstring bereik stimuleren.

VP-08 / Legs & feet

Programma met veel intervallen in tien stappen, gericht op been- en kuitspieren. De korte wisselingen zullen als krachtig en intens worden ervaren. Het geliefde programma zorgt voor ontspanning en vermindering van vermoeidheid in de benen. Ook als er sprake is van polyneuropathie.

Shoulder & back

  20 minuten, 10 stappen
  Bovenrug en schouders
√  Licht ontspannend
√  Tegen spierpijn en verzuring

Lower back

  30 minuten, 15 stappen
  Onderrug en SI-gewricht
√  Activerend
√  Verlaging spierspanning

Hip & hamstring

  17 minuten, 15 stappen
  Heupen en hamstrings
√  Activerend
√  Bevordert mobiliteit

Legs & feet

  25 minuten, 10 stappen
  Benen en voeten
√  Sterk activerend
√  Boost voor de doorbloeding

Professionals met FPS

Er zijn vele bedrijven en (zorg)instellingen die met FPS een succesvolle bijdrage leveren aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Zoals het Radboud ziekenhuis, de Port of Rotterdam en Erasmus MC.

Zo werken bij het Erasmus MC  rond de 5.000 medewerkers in nachtdienst en geeft FPS ondersteuning om fit de nacht door te komen.