Houten bedden

Ontdek de natuurlijke schoonheid en warmte van houten bedden. Doe inspiratie op in de showroom en neem zelf een kijkje in de meubelmakerij.

Houten bedden

FILTER
Filter op:
HOUTEN DESIGN BEDDEN
MASSIEF HOUTEN BEDDEN
HOUTEN BOXSPRINGS
HOUTEN HOOG LAAG BEDDEN
HOUT IN COMBINATIE MET STOF

Meer over houten bedden

Als het om houten bedden gaat, heeft u bij De Suite dé keuze. Via onze eigen meubelmakerij kunnen we uw houten bed in nagenoeg alle mogelijke afmetingen, houtsoorten en afwerkingen leveren. Bijpassende kasten op maat, een room divider of nachtkastjes uitgevoerd in hetzelfde materiaal als de houten bedden. Als wij een houten bed op maat voor u mogen maken doen we het ook goed. We werken met massief en gefineerd hout, wat altijd een prachtige uitdaging is voor onze meubelmakers. U kunt kiezen uit vele houtsoorten, waaronder eiken, noten, teak, beuken, kersen en wengé. Voor de afwerking gebruiken we lak of slijtvaste hardwax-olie.

Van ontwerp tot productie

Alle slaapkamer ideeën en inspiratie komen voor het eerst samen in het ontwerp. Daarmee zorgen we dat uw en onze ideeën vorm krijgen. Hoewel we veel moeite steken in onze tekeningen, gaat het natuurlijk om het eindresultaat: het allermooiste bed waar u jarenlang heerlijk in kunt dromen.

FSC gekeurd

De natuur heeft een rijke collectie aan houtsoorten om prachtige dingen mee te doen. Maar niet elke houtsoort is zomaar te gebruiken en dat is maar goed ook. Want door het keurmerk van het Forest Stewardship Council (FSC) gebruiken we alleen hout van verantwoordelijk beheerde bossen. Maar zelfs dan is de natuur nog gul met houtsoorten als palissander santos, ebben, fraké en zebrano.

Voorproeven

Ons meubelmakershart gaat altijd wat sneller kloppen bij het zien van een mooie houtsoort. Sommige collega’s houden maar niet op over de positieve eigenschappen van eikenhout, anderen vallen voor de charmes van notenhout. En een enkeling identificeert zich met een exotische houtsoort zoals palissander santos. Hieronder vindt u alvast een voorproefje van wat ‘de natuur’ ons te bieden heeft.

Houtsoorten
inspiratie 2023

Categorie
Donker
Eiken
Exoten
Licht
Noten
Traditioneel
Vintage
Wengé
Shinnnoki Triba Mineral
Chocolate Oak
Raven Oak
Stardust Walnut
Chocolate Oak
Raven Oak
Eiken Vivaci
Eiken Rustiek
Eiken Natural
Shinnoki Ivory Oak
Shinnoki Milk Oak
Oak Harlem Vintage
Oak Hoboken Vintage
Oak Vintage Baltimore
Zebrano
Wengé
Bamboe
Olijf hout
Redgum
Palissander Santos
Mahonie Sapeli
Teak
Shinokki Dusk Frakée
Beuken
Shinnoki Shalk Ash
Berken
Esdoorn
Shinnoki Ivory Oak
Shinnoki Milk Oak
Frozen Walnut
Frozen Walnut
Amerikaans Noten
Stardust Walnut
Cinnamon Walnut
Mahonie Sapeli
Kersen
Teak
Beuken
Berken
Esdoorn
Eiken Vivaci
Eiken Rustiek
Eiken Natural
Amerikaans Noten
Bamboe
Olijf hout
Redgum
Shinokki Dusk Frakée
Eiken Rustiek
Cinnamon Walnut
Oak Harlem Vintage
Oak Hoboken Vintage
Oak Vintage Baltimore

Kenmerken

minialistisch houten design bed

Design bedden van hout

Hout is het aangewezen materiaal om een design bed te maken. Notenhout bijvoorbeeld is een prachtige houtsoort met een rood-bruine kleur. De diep-bruine kleur in combinatie met de levendige tekening geeft een bed van notenhout een prachtige uitstraling.

robuust bed in massief eiken hout

Massief houten bedden

Wij maken massief houten bedden van ecologisch FSC-gekeurd hout. Ook in massief hout heeft u ruimte keuze uit bijvoorbeeld eiken hout, noten, kersen en beuken.  U kunt een massief houten bed helemaal naar eigen wens samenstellen want het bed wordt voor u op maat gemaakt.

houten bed duo pezze met leer

Hout en stof combineren

We maken mooie gestoffeerde bedden en stijlvolle houten bedden. Maar waarom kiezen? Bij het inrichten van een slaapkamer is het mooi om materialen te combineren. Bijvoorbeeld met een houten lijst om het hoofdpaneel of een gestoffeerd hoofdpaneel met een houten ombouw.

eiken houten bed harlem

Eiken houten bedden

Eiken hout is dé alleskunner onder het de houtsoorten. Het is niet alleen wijd verkrijgbaar in allerlei afmetingen en diktes, maar eiken hout is in vele tinten af te werken.

houten boxspring met hoofdpaneel in leer

Houten boxsprings

Normaal gesproken wordt een boxspring gestoffeerd, maar waarom zie je nooit eens een houten boxspring? Dat verbaast ons een beetje, want juist de krachtige en rijke uitstraling van hout past bij prinsheerlijk slapen op een luxe boxspring.

Uit te breiden tot hoog laag bed

Een hoog laag boxspring is het seniorenbed van nu. De aanpasbare bedhoogte is ergonomisch al snel waardevol. Het maakt het makkelijker om in en uit bed te komen en vermindert rugbelasting bij het opmaken.

Accessoires