Beste bed voor rugklachten

beste bed of boxspring voor rugklachten

Als u rugklachten heeft, dan weet u dat een goede nachtrust goud waard is. Dan bent u blij wanneer uw bed uw rugpijn verlicht en tegelijk uw nachtrust verbetert. Maar niet elk bed is zomaar geschikt. Mensen kunnen immers heel verschillend zijn met ieder zijn of haar persoonlijke wensen. Daarom maken wij voor u het matras dat precies bij uw lichaam en slaaphouding past.

Op een bed van De Suite slaapt u heerlijk en wordt u uitgerust wakker, omdat wij het matras afstemmen op úw lichaam en úw slaaphouding. Ook als u te maken heeft met rugpijn na of tijdens het slapen. Wij maken al 40 jaar matrassen voor mensen met rugklachten. Daardoor hebben we geleerd dat maatwerk de beste manier is om zonder rugpijn weer op te staan.

Uw rug moet herstellen van overdag

Uw rug heeft het overdag zwaar te verduren, want bij alle activiteiten draagt de wervelkolom uw lichaamsgewicht. De wervelkolom moet ’s nachts dus bijkomen van deze zware taak. Daarom is het belangrijk dat uw rug dan zo min mogelijk wordt belast. Hoe correcter uw rug ‘s nachts ondersteund wordt, hoe beter uw tussenwervelschijven herstellen.

’s Ochtends zijn we weer 2 cm langer

Iedere minuut van ons leven worden onze tussenwervelschijven belast. Voortdurend worden ze samengedrukt door onze bewegingen en door de zwaartekracht. Maar zodra we gaan liggen daalt die belasting met 300%. ‘s Nachts nemen ze hun oorspronkelijke vorm weer aan door vocht en voedingsstoffen op te nemen. Zo herstellen ze voor de volgende dag en zijn we ook weer een beetje langer.

Het bed neemt belangrijke taken van u over

Overdag heeft u uw houding onder controle, maar ‘s nachts heeft u daar geen invloed op. Dan verslappen uw spieren en bent u zich niet meer bewust van uw omgeving en van uw lichaam. Dat betekent dat het bed erg belangrijk wordt. Het moet uw lichaam de hele nacht ondersteunen en beschermen zonder dat u zich daar mee kunt bemoeien.

Matras advies

Het juiste matras is afhankelijk van heel wat factoren. Dat is ook niet vreemd, want ieder mens is anders. Daarbij is proefliggen waardevol. Dat geeft ons namelijk een goed beeld van uw slaaphouding en uw persoonlijke voorkeur voor hard of zacht slapen.

advies voor het beste matras

Probleemloos het juiste matras kiezen

Wij maken voor iedereen het juiste matras, op de persoon afgestemd. Ook als u te maken heeft met een versleten rug of ernstige rugklachten als een hernia of stenose. Juist dan is maatwerk belangrijk, omdat een verkeerd matras uw rugklachten kan verergeren. Daarom zorgen wij voor precies het juiste comfort: niet te hard en niet te zacht voor een gelijkmatige ondersteuning van het hele lichaam.

Beste matras bij rugklachten

Op het juiste matras behoudt uw rug zijn natuurlijke kromming, zodat de tussenwervelschijven kunnen herstellen van de inspanningen overdag. Een standaard matras houdt rekening met de gemiddelde mens, maar niet met ú. Dat geldt ook voor matrassen van dure bedden merken. Daarentegen geloven wij in maatwerk, omdat mensen oneindig veel verschillen bij zowel de heupen, schouders als taille. Precies het juiste ergonomische comfort is belangrijk voor de gezondheid van uw rug.

Hard of zacht matras?

Geen van beide uiterste is goed voor uw rug, zelf voor mensen met overgewicht. U belast uw rug alleen maar, terwijl u juist moet herstellen als u slaapt. Een te hard bed geeft niet mee met de lichaamspunten waarop uw gewicht rust. Daardoor neemt de druk op de huid en onderliggende weefsels toe. Die punten raken belast, wat onaangenaam of pijnlijk aanvoelt. Als gevolg ligt u meer te draaien en te woelen op bed. Daar staat het hangmateffect van een te zacht matras tegenover. Op een zacht matras buigt uw lichaam door en vormt uw wervelkolom in zijligging geen rechte lijn. U moet dan moeite doen om recht te blijven liggen. In het bijzonder mensen met rugklachten moeten uitkijken voor te zacht slapen.

Als u goed ligt, kan uw rug zijn werk beter doen

Wij werken als jaren samen met Johan de Vries, manueel therapeut in Zoetermeer en Gouda bij Fysiovisiq. Regelmatig krijgt patiënten met slaapproblemen in zijn praktijk. Dan informeert hij altijd naar het matras, omdat een behandeling niet het beste resultaat geeft wanneer de slaapsituatie thuis niet in orde is. Een goed functionerend lichaam en het juiste matras gaan hand in hand.

Een oude (doorgezakte) matras kan rugpijn veroorzaken

De belangrijkste oorzaak van lage rugpijn is langdurige verkeerde belasting van de wervelkolom. Bijvoorbeeld door een slechte houding als we slapen. Bij de een leidt dit tot een stijve rug bij het opstaan, terwijl de ander onhoudbare rugpijn ervaart en eerder uit bed gaat. Soms beperkt de pijn zich niet alleen tot de rug, maar straalt breed uit naar de bilstreek en onderbenen. Herkenbaar? Dan bent u misschien toe aan een nieuw matras.

Ook weer opstaan zonder rugpijn?

Rugpijn kan heel vervelend zijn en voor slaapproblemen zorgen. De kwaliteit van uw dagelijks leven kan daarmee aanzienlijk achteruitgaan. Dat is zonde en nergens voor nodig. Wij maken het beste bed tegen rugklachten voor úw lichaam en úw slaaphouding. Zodat uw rug kan herstellen en u uitgerust uit bed stapt. Dat doen we al 40 jaar, waardoor ook ernstige rugpatiënten probleemloos het juiste matras vinden.

 

Wacht niet langer dan nodig

Wilt u ook slapen zonder rugpijn? Wacht dan niet langer dan nodig. Uw oude matras wordt namelijk alleen maar slechter en dat probleem lost niet vanzelf op. En dat terwijl een goede nachtrust en opstaan zonder rugpijn binnen handbereik ligt.

 

slaapadviseur Wim

Wim Hofman
slaapadviseur

Gepassioneerd om mensen te helpen hun optimale nachtrust te vinden, doet Wim het uiterste voor zijn klanten. Deze natuurmens houdt van tuinieren. Hij kan je er bijna net zoveel over vertellen als over het beste matras.

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?