Home 5 Luxe beddengoed 5 Dekbedden 5 Mantello Camel
dekbed camel

Mantello Camel

De Mantello Camel is vervaardigd uit kameelhaar. Dit komt uit de hooggebergtes van Centraal-Azië. De temperatuur in hun leefgebied kan van tot -20 C ‘s nachts tot +40 C overdag zijn. Natuurhaar als dat van de kameel is dus uitermate geschikt als vulmateriaal aangezien het de grote temperatuurschommelingen kan opvangen.

Deze hoogwaardige kwaliteit wordt bereikt omdat wij uitsluitend de zachte onderharen gebruiken, en niet de stugge bovenharen. Dit dekbed is verrijkt met 10% Tencel waardoor er een nog betere vochtregulatie ontstaat en daardoor een aangenaam en droog slaapklimaat. De unieke mix zorgt ervoor dat het dekbed wasbaar is.

 

Advies voor het juiste dekbed

Zoals veel in de slaapkamer, is ook de keuze van het dekbed heel persoonlijk. De een houdt van lekker warm liggen, terwijl de ander juist zo luchtig mogelijk wil slapen. Daar speelt natuurlijk ook mee of u alleen of samen onder één groot dekbed slaapt.

Verder spelen omgevingsfactoren een rol zoals de vochtigheid in huis. Ook belangrijk is of u met het raam open slaapt en of u de verwarming heeft aan staan in de slaapkamer. Al met al vraagt dat om een goed advies van ervaren beddenadviseurs.

advies dekbed specialist