Home 5 Luxe beddengoed 5 Dekbedden 5 Mantello donzen dekbed
donzen dekbed

Mantello donzen dekbed

De Mantello donzen dekbedden van De Suite zijn gemaakt van 100% Allura ganzendons. Allura dons word zorgvuldig geselecteerd uit gebieden waar op dat moment de vulkracht het hoogst is. De tijk is van de allerfijnste zuiver geweven batist. Ook verkrijgbaar in de Mantello Air met vochtregulerend vermogen. Een andere aanrader is de Mantello Zijde dat zeer goed isolerend en ventilerend werkt.

Uw lichaamswarmte wordt onder een Mantello donzen dekbed optimaal geïsoleerd, terwijl het comfort naar uw eigen behoefte uiteen kan lopen van extra warm tot extra koel. Daarnaast zorgt het grootvlokkige ganzendons voor optimale isolatie met het laagste gewicht.

 

Kenmerken

grootvlokkig dons zorgt voor aangename warmte

Aangenaam warm

Een goed donzen dekbed draagt werkelijk bij aan een gezonde nachtrust. Van alle vulmaterialen is kwaliteitsdons het beste in staat uw lichaamswarmte vast te houden. Dons isoleert beter naarmate de structuur fijnmaziger wordt en de dons uit grotere vlokken bestaat. Ganzen die een beter en langer leven hebben gehad krijgen dit mooie en grootvlokkige dons.

dekbed dons ventileert maximaal

Maximale ventilatie

Nederland heeft een vochtig klimaat en daarom moet een dekbed niet alleen warmte bieden, maar ook zorgen voor een droog slaapklimaat. Het grootvlokkige ganzendons is heel luchtig en ventileert daardoor uitstekend. U slaapt lekkerder onder een dekbed gemaakt van zo’n luchtige vulling, omdat vocht veel sneller verdampt.

dons met verschillende vulkracht in glazen potjes

Alleen het beste dons

Vulkracht bepaalt de kwaliteit van dons: hoe groter de vlok des te beter de kwaliteit dons. Een klein beetje meer dons maakt al een groot verschil, omdat grootvlokkig ganzendons een hoge vulkracht heeft. Dit zorgt voor een lager vulgewicht en licht dekbed. Wij laten ons dons speciaal sorteren voor de hoogste vulkracht. 

Speciaal voor u gemaakt

Wij stemmen een Mantello donzen dekbed volledig op uw warmtebehoeften af. Alle vakken worden één voor één gevuld, waardoor we het dekbed heel goed in zones kunnen opdelen. Denk bijvoorbeeld aan een warmere voetenzone. De samenstelling van het dekbed is heel persoonlijk en daarom krijgt uw dekbed ook een label met uw eigen naam.

Voordelen

dekbed makkelijk opmaken

Nauwelijks gewicht

Een licht en luchtig dekbed is des te belangrijker wanneer u moeite heeft met omdraaien of als uw geen druk kunt hebben op uw lijf. In geval van neuropathiebijvoorbeeld – waarbij gewicht op de voeten pijnlijk kan zijn – is een licht dekbed een grote meerwaarde. Maar ook het omdraaien in bed gaat al dan niet bewust makkelijker. Elke gram scheelt.

vrouw vult donzen dekbed

Soepel en goed drapbeerbaar

Het comfort van een tijk wordt bepaald door de dikte van het garen. Dit wordt uitgedrukt in een NM waarde. Een NM100 houdt in dat met 1 gram katoen 100 meter lengte wordt bereikt. De garen van de Mantello is met NM190 ontzettend dun en dat geeft een hoge soepelheid. In combinatie met de Vital Finisch geeft dat de tijk bovendie een hoog vochtreguleren vermogen.

warme voetenzone in dekbed voor koude voeten

Minder last van koude voeten

Vele mensen, en vrouwen vaker dan mannen, hebben last van koude voeten in bed. Bijzonder vervelend omdat dit ook tot slaapproblemen kan lijden. Daarom werken we graag met grootvlokkkig dons, omdat een warme voetenzone dan heel effectief is. We laten de dekbedden vakje voor vakje vullen. Persoonlijke wensen als zo’n extra gevulde voetzone of een minder gevulde bovenzone zijn dan ook prima mogelijk.

Veelgestelde vragen

Goed dons wordt bepaald door de vulkracht, dat wil zeggen de mate van veerkracht of luchtigheid van het dons. Met speciale meetapparatuur wordt het volume van dons gemeten en vervolgens uitgedrukt in CUIN (cubic inch per ounce). Hoe hoger de waarde des te hoger de kwaliteit en het isolerende vermogen. Dons van volwassen ganzen (aged down) heeft een hoge vulkracht en weegt duidelijk minder dan dons van jonge ganzen. Een vulkracht van 300 CUIN is van matige kwaliteit, terwijl 800 CUIN uitmuntens is.

Wij laten ons dons speciaal sorteren voor de hoogste vulkracht. Dit gebeurt via ingenieuze donskasten waarin de grotere donsvlokken naar boven worden gedreven. Deze hebben namelijk meer ‘zweefkracht’ en worden zo gescheiden van kwalitatief mindere en zwaardere vlokken.

Een allergie voor dons op zich bestaat niet. Mensen zijn allergisch voor de uitwerpselen van de huismijt, niet voor de vulmaterialen dons, wol of synthetisch. Als mensen gevoelig zijn voor de huismijt zijn er drie redenen om voor een donzen dekbed te kiezen:

– Het Mantello donzen dekbed heeft het  ‘‘Nomite Label’. Dit staat garant voor geschiktheid voor mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt. De huismijt kan zich heel lastig vertoeven in een droge omgeving. Een goed donzen dekbed heeft een goede vochtregulatie en is daarom een betere keuze dan een dekbed dat niet goed ‘ademt’.

– Het dekbed is voorzien van een heel fijn geweven tijk (NM 190). Hoe dichter de weving van de tijk, hoe moeilijker het wordt voor de huismijt om zich te nestelen.

– De tijk heeft een Vitaf Finisch gehad  voor een snellere vochtopname en dubbel zo snelle afgifte van transpiratievocht.

Een hoge kwaliteit dons zorgt samen met een hele fijne katoenen tijk voor een duurzaam dekbed. Het dekbed gaat veel langer mee dan dekbedden met het zwakke onvolgroeide dons. Volgroeid grootvlokkig ganzendons is namelijk krachtig en zacht tegelijk. Het staat garant voor jarenlang slaapcomfort.

Samen onder één groot dekbed is natuurlijk wel gezellig, maar niet altijd even wenselijk. U heeft meer last van elkaar warmte en bewegingen. Dat is dus een goede reden om voor 1-persoons dekbedden te kiezen. Verder zijn korte dekbedden niet aan te raden, omdat de voetenzone dan te kort wordt (bij koude voeten maken we namelijk vaak het dekbed wat warmer). De beste lengtemaat is voor de meeste mensen 220 cm, maar 240 cm of nog langer is ook mogelijk. Dekbedden voor 1 persoon maken we 140 , 160 of 200 cm breed. Voor 2 personen ten slotte lopen de breedtematen van 240 cm naar 260 cm en zelfs tot 300 cm breed.

Extra grote afmetingen

Speciaal voor de kingsize dekbedden werken we samen met familiebedrijf Jonk uit Volendam. In hun atelier hebben ze zowel de stoffen als het allerlichtste dons op voorraad. In samenwerking en goed overleg maken we het best mogelijke dekbedden. Zelfs als dat een extra grote afmeting moet worden.

Kingsize dekbed maten

Een gebruikelijke lits jumeaux afmeting van 240×220 is lekker ruim, maar krijgt bij De Suite niet het predikaat kingsize dekbedden. Daar komen bijvoorbeeld deze afmetingen voor in aanmerking:

260×240 cm
280×240 cm
300×220 cm
300×240 cm
320×220 cm
340×240 cm

Het dekbed vraagt weinig onderhoud en is wasbaar op 60°C. Opschudden en regelmatig luchten is voor een dekbed voldoende. Gebruik bij het wassen niet te veel wasmiddel en droog het dekbed langdurig in de droogtrommel op een lage temperatuur. Haal het dekbed tijdens het droogproces een aantal keren uit de droogtrommel om het op te schudden. Wij adviseren uw dekbed vakkundig te laten reinigen.Volg voor het reinigen de instructies op het etiket.

Tip voor het drogen:
Voeg tijdens het drogen een aantal schone tennisballen toe aan de droogtrommel. Hierdoor wordt uw dekbed goed opgeklopt tijdens het drogen.

Verschillen u en uw partner van warmtebehoefte? Dan kunt u prima samen voor één groot 2-persoons dekbed kiezen. De Mantello Amor kan namelijk naar wens links en rechts verschillend worden gevuld. Zodoende plaatsen we ook twee naamlabels aan het voeteinde, zodat u niet per ongeluk onder de verkeerde helft gaat liggen.

Advies voor het juiste dekbed

Zoals veel in de slaapkamer, is ook de keuze van het dekbed heel persoonlijk. De een houdt van lekker warm liggen, terwijl de ander juist zo luchtig mogelijk wil slapen. Daar speelt natuurlijk ook mee of u alleen of samen onder één groot dekbed slaapt.

Verder spelen omgevingsfactoren een rol zoals de vochtigheid in huis. Ook belangrijk is of u met het raam open slaapt en of u de verwarming heeft aan staan in de slaapkamer. Al met al vraagt dat om een goed advies van ervaren beddenadviseurs.

advies dekbed specialist