U bent hier: 5 Ervaring 5 Parkinson: eenvoudiger opstaan met ons hoog laag bed
klant met parkinson zittend op hoog laag bed

Parkinson: eenvoudiger opstaan met ons hoog laag bed

De Suite maakt hoog-laag bedden voor mensen met Parkinson die zijn ontworpen om het dagelijks leven comfortabeler en zelfstandiger te maken. Een recent voorbeeld is een op maat gemaakt bed dat het opstaan aanzienlijk vergemakkelijkt, niet alleen voor de klant maar ook voor de zorgverlenende partner.

klant met parkinson zittend op bed

“Toch nog maar eens
gaan praten”

“Het voelde wat tegenstrijdig om weer een afspraak te maken.” Jan legt ons uit dat het bed nog niet aan vervanging toe was. “Maar ik moest zelf ook steeds meer helpen. Ondanks dat ik dat met liefde doe, zochten we toch naar meer gemak. Zelf heb ik namelijk ook nog een drukke baan als wethouder.” Ria: “Gelukkig vonden we bij De Suite een luisterend oor en vonden we snel een goede oplossing.”

klant met parkinson staat op van hoog laag bed

Het hoog laag bed zorgt voor rust en zelfstandigheid

Bij De Suite begrijpen we dat de eenvoudige handeling van opstaan een dagelijkse uitdaging kan zijn voor mensen met Parkinson. Daarom zijn we er trots op om hoog-laag bedden die niet alleen comfort en stijl combineren, maar ook functionele voordelen bieden voor mensen die leven met deze neurologische aandoening.

Ons hoog-laag bed is niet zomaar een bed; het is een instrument voor zelfstandigheid en bewegingsvrijheid. Met een eenvoudige druk op de knop kan het bed in de gewenste positie worden gebracht, waardoor de gebruiker gemakkelijker kan gaan liggen of opstaan. Dit vermindert de belasting op spieren en gewrichten, en geeft mensen met Parkinson meer controle en zelfvertrouwen in hun dagelijkse routine.

De functie voor hoogteverstelling is niet alleen nuttig voor het opstaan, maar ook voor mantelzorgers en medische professionals die assistentie bieden. Door het bed op de juiste hoogte in te stellen, kan men zorg verlenen zonder zich te hoeven bukken of strekken, wat het risico op rugklachten vermindert.

De klant aan het woord

Makkelijker opstaan, onze hoog laag boxspring van De Suite

Jaren geleden hebben mijn vrouw Ria en ik een bed op maat laten maken. We wilden geen poespas, gewoon een bed waarop we goed konden slapen. We waren tevreden met ons bed, maar helaas begon Ria door haar strijd tegen de ziekte van Parkinson steeds meer moeite te krijgen met eenvoudige dagelijkse handelingen zoals draaien in bed of eruit stappen.

We namen weer contact op te nemen met De Suite, het bedrijf waar we ons bed destijds hadden gekocht. Het voelde in eerste instantie een beetje vreemd, want ons oude bed was nog lang niet versleten. Maar ik merkte dat ik steeds vaker moest helpen. Hoewel ik dat met alle liefde deed, zochten we naar een oplossing die ons meer gemak zou bieden. Bovendien heb ik zelf een drukke baan als wethouder.

Gelukkig werden we bij De Suite geholpen door adviseur Wim Hofman, die gespecialiseerd is in hoog-laag bedden en FPS-technologie. Wim heeft ons persoonlijk geadviseerd om het perfecte hoog-laag bed te vinden dat aan al onze behoeften zou voldoen. Hij begreep dat Ria specifieke uitdagingen had vanwege haar gezondheidstoestand en nam ruim de tijd om naar onze verhalen te luisteren.

Ria, zittend op het nieuwe hoog-laag bed, vertelt enthousiast: “Dit nieuwe bed kan helemaal omhoog, niet alleen het voeteneind en het hoofdeind, maar ook verticaal omhoog. Dat is echt een verademing bij het opstaan. Hierdoor kan ik zelfs vanuit een staande positie mijn bed verlaten.” Op mijn verzoek laat ze de verschillende verstelmogelijkheden zien. “Kijk eens, alles gaat zo soepel en zonder enige moeite!”

Na de demonstratie daalt het bed even soepel weer omlaag, en Ria zit rustig op het bed. Ik kijk tevreden toe. “Ik ben er ontzettend blij mee. Ons nieuwe bed biedt nu meer comfort, waardoor Ria zelfstandiger kan omdraaien en uit bed kan stappen. Maar niet alleen voor het heden; stel dat er in de toekomst meer zorg nodig is, dan kunnen we dat nu vanuit ons eigen bed regelen. Hierdoor hoef ik mijn rug minder te belasten,” leg ik uit.

Ons hoog-laag bed van De Suite heeft niet alleen Ria’s leven, maar ook het mijne veranderd. Het heeft haar zelfstandigheid teruggebracht en mij de geruststelling gegeven dat we voorbereid zijn op wat de toekomst ook moge brengen. Dankzij de uitstekende service en de kwaliteit van De Suite en het deskundige advies van Wim Hofman hebben we onze nachtrust en onze gemoedsrust behouden. We zijn meer dan tevreden met deze nieuwe stap in ons leven.

Jan

Specialist in bedden voor mensen met Parkinson

Wie met Parkinson te maken heeft, weet dat de symptomen en hevigheid van persoon tot persoons verschillen. De meeste mensen met Parkinson hebben last van stijfheid en hebben daardoor moeite met omdraaien en opstaan uit bed. Ook onrust is een veelvoorkomend probleem dat vaak samengaat met een hoge lichaamsspanning.

Wij helpen dagelijks mensen met Parkinson met een persoonlijk advies voor een bed dat volledig op hun situatie is afgestemd. We zorgen dat opstaan makkelijker gaat en zorgen onder meer met FPS-technologie voor meer rust en betere nachten. Uiteraard vergeten we ook de partner niet, want ook die wil beter slapen.

Wim specialist hoog laag bedden, parkinson en fps

Advies in onze showroom

Ontdek onze showroom in Moordrecht, met stijlvolle slaapkamers, hoog-laag bedden, boxsprings en seniorenbedden. De showroom biedt volop inspiratie en u kunt zelfs een kijkje nemen in ons atelier en de werkplaats.

Advies bij u thuis

Is het voor u lastig om naar ons toe te komen? Voor een persoonlijk advies komen wij ook op huisbezoek. U wordt persoonlijk geholpen door Wim Hofman of één van zonen Bart, Rutger en Casper.