Wat is de beste hoogte voor een bed?

hoogte seniorenbed

Seniorenbed hoogte

Comfort is van groot belang bij een seniorenbed. Uw lichaam heeft extra ondersteuning nodig. De beste hoogte voor een seniorenbed bestaat niet, dit hangt af van uw wensen en behoeften. Bij De Suite passen we uw bed daarom aan op uw lichaam. Zo creëren wij de perfecte nachtrust voor u met de juiste instaphoogte.

De voordelen van een hoog bed

Kiest u voor een hoog-laag bed van De Suite, dan kiest u voor veel voordelen in uw slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan:

  • In hoogte verstelbaar
  • Makkelijk opstaan
  • Opmaken zonder bukken
  • Eenvoudig schoonmaken

Wat is de ideale hoogte voor een seniorenbed?

Ieder lichaam is anders en heeft andere behoeften. Door de hoog-laagfunctie is het vinden van een ideale hoogte voor een seniorenbed geen probleem. U stelt het bed namelijk in op de hoogte die voor u gewenst is. Of u nu zorgbehoevend bent of hulp nodig hebt bij het uitstappen: met de hoog-laagfunctie vindt u altijd de ideale hoogte voor uw seniorenbed.

te hoog seniorenbed

Te hoog

Sommige bedden zijn te hoog voor uw lichaamsbouw. U kunt slecht met uw voeten bij de vloer of u heeft moeite met het opmaken. Dit zorgt voor instabiliteit.

te laag bed

Te laag

Is uw bed te laag, dan kan het opstaan lastig zijn. U zakt snel in het bed weg, waardoor het u onnodig veel energie kost om overeind te komen.

senior met voeten op de vloer bij goede bedhoogte

Ideale hoogte

De ideale situatie ontstaat wanneer u uw bed kunt aanpassen tot de gewenste hoogte om makkelijk in en uit bed te komen. Het verbetert uw zelfstandigheid.

Hoge seniorenbedden

Heeft u een zorgbehoefte? Dan moet uw bed voldoen aan de juiste arbo werkhoogte. Het is wel belangrijk dat u met uitstappen goed met uw voeten bij de vloer kunt. Zo niet, dan ontstaat er snel instabiliteit. Met een hoog laag bed kunt u uw bed eenvoudig instellen op de juiste hoogte. Zo zorgt u dat u veilig uit kunt stappen én het eventueel aanwezige zorgpersoneel niet hoeft te bukken.

Compleet seniorenbed in hoogte verstelbaar

Bij De Suite kiest u voor een compleet seniorenbed met de juiste hoogte. Wij zorgen dat uw bed een geheel vormt met uw slaapkamer. Onze specialisten gaan graag met u in gesprek over uw wensen en behoeften. Zo passen wij uw eigen stijl volledig toe in het op maat gemaakte seniorenbed. Met als resultaat: de perfecte balans tussen kleurgebruik, materiaal en functionaliteit.

Hoogte zelf bepalen

De hoogte voor het seniorenbed ligt volledig in uw handen. Met een hoog laag bed schakelt u eenvoudig tussen diverse hoogtes voor uw bed. U maakt het opmaken en schoonmaken van uw bed makkelijk en u zorgt dat u op een veilige manier uit bed kunt stappen. Heeft u een zorgbehoefte? Dan past u uw bed daar meteen op aan. Een perfecte oplossing voor de toekomst.

Matras advies

Het juiste matras is afhankelijk van heel wat factoren. Dat is ook niet vreemd, want ieder mens is anders. Daarbij is proefliggen waardevol. Dat geeft ons namelijk een goed beeld van uw slaaphouding en uw persoonlijke voorkeur voor hard of zacht slapen.

advies voor het beste matras

FPS-technologie

Naar wens kunnen wij uw nieuwe bed uitvoeren met FPS-technologie. FPS helpt om beter te ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

fps technologie in matras van De Suite
Ervaar FPS
slaapadviseur Wim

Wim Hofman
slaapadviseur

Gepassioneerd om mensen te helpen hun optimale nachtrust te vinden, doet Wim het uiterste voor zijn klanten. Deze natuurmens houdt van tuinieren. Hij kan je er bijna net zoveel over vertellen als over het beste matras.

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?