U bent hier: 5 Ervaring 5 Hoog laag boxspring bij Parkinson

Hoog laag boxspring bij Parkinson

Marja en Robert zochten een nieuw bed en lazen in het NRC dat De Suite speciaal bedden maakt voor mensen met de ziekte van Parkinson. Robert heeft parkinson en de FPS technologie in hun hoog laag boxspring maakt het leven weer wat makkelijker.

Hoog laag bed

senioren vrouw maakt hoog laag bed op

Ideaal  bij het opmaken

Het hoog laag bed wordt niet alleen gebruikt voor de zorg aan bed, maar ook voor het opmaken. Elke keer bij het verschonen zet de klant het bed eerst in de hoogste stand.

oudere man staat op van hoog laag bed

Uit bed stappen gaat beter

In en uit bed stappen kan door de ziekte van Parkison lastiger worden. Een hoog laag bed kan als sta op bed worden gebruikt en daar kunnen we nog een draaibuddy aan toe voegen als extra ondersteuning bij het opstaan.

seniorenbed trallici

Luxe boxspring

We maakten voor Marja en Robert een stijlvol hoog laag bed met de uitstraling van een luxe boxspring. Het hoofdpaneel met houten lijst heeft ingebouwde bedlampen en zwevende nachtkastjes.

De klant aan het woord

Nu 9 jaar geleden werd bij Robert de ziekte van Parkinson vastgesteld. Mettertijd is het omdraaien in bed en het opstaan uit bed steeds lastiger geworden. Naar aanleiding van een artikel in de NRC Robert en zijn vrouw Marja maakten ze een afspraak voor een bezoek aan de showroom in Moordrecht. Marja: “We lazen dat De Suite specialist in het maken van bedden speciaal voor mensen met parkinson.”

Minder onrust

De nieuwe hoog-laag boxspring is aan de kant van Robert voorzien van alle mogelijkheden. Robert: “Ik sliep slecht en kon uit bed komen werd steeds lastiger. Daarmee hielp Marja mij, ’s avonds maar ook een paar keer per nacht. Dat is zwaar en ze komt zelf ook niet goed aan slapen toe. Maar opstaan gaat nu veel beter, omdat het bed mij omhoog tilt.” Marja vult aan: “Mijn man kan nu meer zelf en als ik moet helpen dan is dat voor mijn rug nu ook beter. Daarnaast hebben we voor zijn bed ook gekozen voor het FPS-systeem, omdat hij vaak onrustig is en moe. Ik merkte na een week al verschil. De onrust werd minder en hij kreeg meer energie om dingen te doen. En omdat hij nu weer zelf het bed uit kan, geeft mij dat ook meer rust”

Zelfs weer mee met boodschappen doen

Marja: “We gaan meestal rond 22.30 naar bed. Robert vaak iets eerder en dan zet hij het bed alvast aan. Voordat we echt gaan slapen lees ik nog even – een half uur ongeveer – en dan gaat het licht uit. Soms moet ik nog wel uit om te helpen, maar gelukkig een stuk minder. ’s Ochtends voordat hij gaat douchen gebruikt hij het benen programma, want dan verloopt het douchen gemakkelijker,” vertelt Marja verder. “Het nieuwe bed betekent veel voor hem. Hij loopt altijd stijf en verkrampt, maar ook dát is een stuk beter geworden. Hij gaat tegenwoordig zelfs weer mee met boodschappen doen!

Vermoeide benen door mantelzorg

Robert wijst Marja er fijntjes op dat zij ook zelf wel eens een behandelingsprogramma van het FPS-systeem neemt. Marja: “Ik heb best wel vaak pijn in mijn benen, omdat je heel veel loopt met een parksinson patient in huis. Dan ga ik even op zijn helft van het bed liggen en doe ik ook dat benen-programma.” Ze moet even nadenken bij de vraag wat je nu precies voelt bij zo’n programma. “Dat is best lastig te omschrijven. Je voelt een soort trillingen alsof je heel zachtjes gemasseerd wordt. Dat is heerlijk en het helpt echt geweldig.

Specialist in bedden voor mensen met Parkinson

Wie met Parkinson te maken heeft, weet dat de symptomen en hevigheid van persoon tot persoons verschillen. De meeste mensen met Parkinson hebben last van stijfheid en hebben daardoor moeite met omdraaien en opstaan uit bed. Ook onrust is een veelvoorkomend probleem dat vaak samengaat met een hoge lichaamsspanning.

Wij helpen dagelijks mensen met Parkinson met een persoonlijk advies voor een bed dat volledig op hun situatie is afgestemd. We zorgen dat opstaan makkelijker gaat en zorgen onder meer met FPS-technologie voor meer rust en betere nachten. Uiteraard vergeten we ook de partner niet, want ook die wil beter slapen.

Wim specialist hoog laag bedden, parkinson en fps

FPS-Technologie

FPS-technologie helpt uw lichaam ontspannen met behulp van geluidsgolven. De bloedcirculatie wordt geactiveerd, stress vermindert en spieren in het gehele lichaam ontspannen beter. De sleutel tot meer slaapkwaliteit.

fps technologie in matras van De Suite

Advies in onze showroom

Ontdek onze showroom in Moordrecht, met stijlvolle slaapkamers, hoog-laag bedden, boxsprings en seniorenbedden. De showroom biedt volop inspiratie en u kunt zelfs een kijkje nemen in ons atelier en de werkplaats.

Advies bij u thuis

Is het voor u lastig om naar ons toe te komen? Voor een persoonlijk advies komen wij ook op huisbezoek. U wordt persoonlijk geholpen door Wim Hofman of één van zonen Bart, Rutger en Casper.