Home 5 Luxe beddengoed 5 Dekbedden 5 Zijde dekbed
zijden dekbed

Zijde dekbed

Deze eigenschappen van het dekbed worden bepaalt door het type vulmateriaal en de kwaliteit van de tijk. De bekendste soorten vulling zijn dons, kamelenhaar, synthetische materialen en wol. Een relatief onbekende soort is het dekbed gevuld met zijde.

Uit onderzoek blijkt dat dit dekbed zeer goed isolerend en ventilerend werkt, maar op de Nederlandse markt wordt het nog maar nauwelijks aangeboden. China, de bakermat van de zijde, gebruikt deze dekbedden echter al honderden jaren.

Meer over zijde

De keuze voor zijde is ingegeven door de unieke eigenschappen die zijde heeft. Zijde is van nature vocht- en warmteregulerend. Verder is zijde anti-allergisch en licht van gewicht. Naast deze puur technische eigenschappen is zijde natuurlijk ook gewoon mooi om te zien en prettig om aan te voelen.

Wij gebruiken alleen de echte Mulberry zijden dekbedden. Deze zijden dekbedden worden handmatig in grote dunne vliezen getrokken en gestapeld tot de juiste dikte (zonder naden, waardoor geen koudebruggen ontstaan). Dit vlies wordt in een tijk gelegd en rondom vastgenaaid.

Kenmerken

Minder transpireren

Niet alleen de warmte die een dekbed geef is van belang voor een goede nachtrust, maar zeer zeker ook het vochtafvoerend vermogen is belangrijk. Want ’s nachts helemaal klam van het vocht wakker worden vind niemand leuk. Een zijden dekbed zorgt voor een zeer goede transpiratievocht afvoer tijdens uw slaap, doordat de zijde vezel wel 30 % van zijn eigen gewicht in vocht kan opnemen.

Fijn voor gevoelige en droge huid

Zijde is een natuurproduct en bevat aminozuren. Deze helpen het vochtgehalte in de huid op peil te houden. Ook bevat zijde een proteïne genaamd ‘sericine’ waarvan proefondervindelijk is bewezen dat het zorgt voor een gladde en soepele huid. Uit onderzoek van dermatologen blijkt dat zijde een even goede uitwerking heeft op atopisch eczeem als een behandeling met traditionele zalf.

Anti-allergisch

De meest voorkomende allergie is huisstofmijtallergie. De huisstofmijt voelt zich prettig in een vochtige omgeving en een temperatuur van circa 20 °C. In elk dekbed vinden we een zone waar het circa 20 °C is, maar doordat een zijden dekbed zeer goed vocht opneemt en afvoert heerst er in het dekbed geen vochtig klimaat, zodat de huisstofmijt zich in een zijden dekbed niet prettig voelt.