Soepel opstaan: hoe een hoog-laag bed het verschil maakt

oudere man staat op van hoog laag bed

Door Wim Hofman, specialist in bedden voor mensen met Parkisnon

Als slaapadviseur heb ik het voorrecht om mensen te helpen bij het vinden van de juiste slaapoplossingen. Een van de meest voorkomende uitdagingen waarmee ik te maken krijg, is het soepel opstaan uit bed, vooral voor iemand met Parkinson. Het is een probleem dat vaak wordt onderschat, maar het heeft een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van leven en het dagelijkse welzijn van mijn klanten.

De uitdaging van opstaan bij Parkinson

Mensen met Parkinson ervaren een scala aan symptomen, waaronder spierstijfheid en trillingen, die het opstaan uit bed bemoeilijken. Deze symptomen kunnen leiden tot een verlies van mobiliteit en onafhankelijkheid, wat op zijn beurt resulteert in frustratie en een afnemend gevoel van eigenwaarde.

Een van de meest effectieve oplossing is het gebruik van hoog-laag bed, speciaal ontworpen voor mensen met Parkinson. Deze bedden kunnen in hoogte worden versteld, wat het opstaan ’s ochtends aanzienlijk vergemakkelijkt. Het is als het hebben van uw eigen sta-op bed, afgestemd op uw specifieke behoeften.

Hoe een hoog laag bed werkt

Een hoog laag bed is ontworpen met het comfort en de mobiliteit van Parkinsonpatiënten in gedachten. Het bed kan in hoogte worden versteld, zodat de gebruiker in een zittende positie kan komen voordat hij of zij opstaat. Dit vermindert de druk op de spieren en gewrichten, waardoor opstaan gemakkelijker wordt.

Het hoog-laag mechanisme van het bed is eenvoudig te bedienen, vaak met een afstandsbediening, zodat gebruikers de hoogte naar wens kunnen aanpassen. Dit maakt het niet alleen handig, maar ook zeer toegankelijk voor mensen met Parkinson, ongeacht hun mobiliteitsniveau.

De voordelen van een hoog-laag bed

De voordelen van een hoog laag bed voor Parkinsonpatiënten zijn aanzienlijk. Ten eerste maakt het soepel opstaan uit bed mogelijk, wat resulteert in minder stress voor de spieren en een groter gevoel van onafhankelijkheid. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijkse leven, met minder beperkingen bij de start van de dag.

Bovendien vermindert een hoog-laag bed het risico op vallen, wat een veelvoorkomend probleem is bij Parkinsonpatiënten. Het verhoogt ook het comfort tijdens het slapen en maakt het gemakkelijker om ’s nachts in en uit bed te stappen, mocht dat nodig zijn.

Stevig matras voor extra comfort

Een hoog laag bed biedt de mobiliteit die nodig is voor een soepele start van de dag, maar laten we niet vergeten dat het matras ook een cruciale rol speelt bij het vergemakkelijken van het opstaan. Een stevig matras biedt stabiliteit en ondersteuning voor het lichaam, wat het opstaan uit bed nog comfortabeler maakt. Daarom raad ik vaak aan om te kiezen voor een hoog-laag bed in combinatie met een stevig matras, voor het beste resultaat.

Soepel opstaan bij Parkinson is nu onthuld. Met hoog-laag bedden en stevige matrassen bieden we een praktische en effectieve oplossing voor dit alledaagse probleem. Bij De Suite zijn we er trots op dat we kunnen bijdragen aan het vergroten van de mobiliteit, het comfort en de kwaliteit van leven voor mensen met Parkinson. Want voor ons is een goede nachtrust het begin van een betere dag.

slaapadviseur Wim

Specialist in beter slapen bij Parkinson

Wim Hofman, specialist in bedden voor mensen met Parkinson en FPS-technologie, onderscheidt zich door zijn persoonlijke benadering. Hij begrijpt de behoeften en wensen van elke klant grondig en creëert oplossingen die de kwaliteit van leven verbeteren. Klanten voelen zich gehoord en ervaren het als heel prettig dat hij weet waar hij over praat op het gebied van 'beter slapen' en Parkinson.

FPS-technologie

Naar wens kunnen wij uw nieuwe bed uitvoeren met FPS-technologie. FPS helpt om beter te ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

fps technologie in matras van De Suite
Ervaar FPS

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?