Het belang van een stevig bed voor Parkinsonpatiënten

bed te zacht bij parkinson

Iemand die leeft met de uitdagingen van Parkinson ervaart dagelijkse obstakels, zelfs in de meest alledaagse activiteiten, zoals slapen en zich in bed bewegen. In dit artikel onderzoeken we waarom een stevig bed en het juiste matras van essentieel belang zijn voor Parkinsonpatiënten en hoe ze bijdragen aan een verbetering van de levenskwaliteit.

Gemakkelijker opstaan en draaien

Een van de opvallende voordelen van een stevig bed voor Parkinsonpatiënten is dat het hen helpt bij het opstaan. Bij het samenstellen van een bed voor iemand met Parkinson wordt speciale aandacht besteed aan de hoogte van de heupboog van de persoon. Het bed wordt aangepast aan deze hoogte, zodat de persoon gemakkelijk kan opstaan vanuit een comfortabele zithouding. Bovendien zijn hoog-laag bedden vaak voorzien van een sta-op functie, wat het opstaan nog verder vergemakkelijkt.

Daarnaast is het vermogen om in bed te draaien van groot belang voor het nachtelijke comfort. Parkinson kan leiden tot spierzwakte en stijfheid, waardoor het draaien in bed een uitdaging kan zijn. Een stevig bed biedt de nodige ondersteuning om het draaien te vergemakkelijken. Het Parkinson matras is stevig genoeg om de persoon te ondersteunen, en indien nodig kunnen hulpmiddelen zoals een draaibuddy, papegaai en gladde lakens worden toegevoegd om het proces te vergemakkelijken.

Waarom een stevig bed voor Parkinsonpatiënten?

Onze adviseurs weten dat het in de meeste gevallen gunstig is voor mensen met Parkinson om op een steviger matras te liggen. Natuurlijk wordt de stevigheid aangepast aan de persoonlijke situatie, omdat wat voor de een als hard wordt ervaren, voor de ander als zacht kan worden beschouwd. Over het algemeen wordt stevigheid aanbevolen voor mensen met Parkinson vanwege hun verminderde energie om te draaien of op te staan. Een te zacht bed kan energie wegnemen, wat zelfs kan leiden tot problemen zoals in bed plassen omdat opstaan en naar het toilet gaan moeilijk is.

Daarnaast kijken we naar de meerwaarde van FPS-technologie. Deze behandeling zorgt ervoor dat spieren zich beter kunnen ontspannen, en de mentale ontspanning bevordert het gemak van omdraaien en bewegen. We kunnen dus veel doen om het omdraaien en opstaan voor mensen met Parkinson te vergemakkelijken.

Het juiste matras bij Parkinson

Het vinden van het juiste matras is net zo belangrijk als het bed zelf. De Suite, met 40 jaar ervaring in het op maat maken van matrassen voor mensen met fysieke klachten, begrijpt de specifieke behoeften van Parkinsonpatiënten. Een Parkinson matras is speciaal ontworpen met voldoende stevigheid om het lichaam te ondersteunen zonder overmatige belasting.

De samenstelling van het matras is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder lengte, gewicht en specifieke klachten. Er wordt rekening gehouden met de ernst van de klachten en welke delen van het lichaam extra ondersteuning nodig hebben. Het doel is om een matras te creëren dat optimaal comfort biedt en tegelijkertijd helpt om slaapproblemen te verlichten.

Voorbereid op de toekomst

De behoefte aan extra ondersteuning neemt doorgaans toe bij Parkinsonpatiënten naarmate de tijd verstrijkt. Daarom is het van essentieel belang dat het bed en het matras flexibel zijn en kunnen worden aangepast aan deze veranderende behoeften. Bij De Suite begrijpen we dit en ontwerpen we onze bedden en matrassen met het oog op mogelijke toekomstige aanpassingen. Hierdoor kunnen Parkinsonpatiënten blijven genieten van een comfortabele nachtrust, zelfs wanneer hun situatie verandert.

Hulpmiddelen als ze later nodig zijn

We bieden de mogelijkheid om hulpmiddelen toe te voegen, zoals een draaibuddy om het draaien in bed en het opstaan te vergemakkelijken, en een papegaai om zelfstandig op te kunnen trekken. Ook zorgwielen kunnen worden toegevoegd wanneer dat nodig is. Ons advies is erop gericht om in eerste instantie zo min mogelijk hulpmiddelen te gebruiken en ze pas te laten plaatsen wanneer dat echt nodig is. Onze bedden zijn daarop voorbereid, waardoor we maximale flexibiliteit en comfort bieden gedurende alle fasen tijdens het gebruik van het bed.

Het effect van FPS Technologie

Naast de stevigheid van het matras en het aanpassingsvermogen van het bed, kijken we naar de toegevoegde waarde van FPS-technologie. Deze behandeling is ontworpen om spieren te helpen ontspannen en de mentale ontspanning te bevorderen, wat het omdraaien en bewegen vergemakkelijkt. Hierdoor kunnen we veel bereiken om het omdraaien en opstaan voor mensen met Parkinson te verbeteren.

Comfortabel slapen: het juiste bed bij Parkinson

Een stevig bed en het juiste matras zijn van onschatbare waarde voor mensen met Parkinson. Ze bieden de nodige ondersteuning om gemakkelijker op te staan en comfortabeler te draaien in bed. Het belangrijkste is dat het bed en matras op maat worden gemaakt, zodat ze voldoen aan de specifieke behoeften van de persoon en hen de beste kansen bieden voor comfort en onafhankelijkheid. Met de expertise van De Suite en hun focus op maatwerk kunnen Parkinsonpatiënten rekenen op een goede nachtrust en verbetering van hun levenskwaliteit.

slaapadviseur Wim

Specialist in beter slapen bij Parkinson

Wim Hofman, specialist in bedden voor mensen met Parkinson en FPS-technologie, onderscheidt zich door zijn persoonlijke benadering. Hij begrijpt de behoeften en wensen van elke klant grondig en creëert oplossingen die de kwaliteit van leven verbeteren. Klanten voelen zich gehoord en ervaren het als heel prettig dat hij weet waar hij over praat op het gebied van 'beter slapen' en Parkinson.

FPS-technologie

Naar wens kunnen wij uw nieuwe bed uitvoeren met FPS-technologie. FPS helpt om beter te ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

fps technologie in matras van De Suite
Ervaar FPS

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?