Home 5 Advies 5 Laagfrequent geluid en zorgbedden: het verbeteren van doorbloeding bij bedlegerigheid

Laagfrequent geluid en zorgbedden: het verbeteren van doorbloeding bij bedlegerigheid

betere doorbloeding bij bedlegerigheid

Bedlegerigheid, een uitdaging voor zowel patiënten als zorgverleners, kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken door het gebrek aan beweging en langdurig liggen. In dit artikel verkent Casper Hofman, specialist in zorgbedden bij De Suite, de rol van laagfrequent geluid en hoe het kan helpen bij het verminderen van de gevolgen van bedlegerigheid. Ontdek hoe deze innovatieve benadering de doorbloeding bevordert en de gezondheid van patiënten verbetert.

Bedlegerigheid en de gevolgen

Bedlegerigheid is een situatie waarin iemand door ernstige ziekte of fysieke beperkingen niet in staat is om op te staan. Dit brengt grote uitdagingen met zich mee, zowel voor de patiënt als voor de zorgverleners. Het gebrek aan beweging en het langdurig liggen kunnen leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties, met name doorbloedingsproblemen.

Het belang van een goede doorbloeding

Een goede doorbloeding in het lichaam is cruciaal om te zorgen dat zuurstof en voedingsstoffen efficiënt naar cellen en weefsels worden getransporteerd, terwijl afvalstoffen worden afgevoerd. Voor bedlegerige patiënten is dit van bijzonder groot belang, aangezien hun lichaam extra kwetsbaar is voor complicaties. Het gebrek aan beweging vertraagt de natuurlijke circulatie van bloed, wat kan resulteren in de opbouw van schadelijke afvalstoffen in het lichaam.

Afvalstoffenverwerking

Deze afvalstoffen kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder spierzwakte en het ontstaan van doorligwonden (decubitus). Doorligwonden ontstaan omdat bedlegerige patiënten vaak in dezelfde positie blijven liggen, wat de bloedtoevoer naar specifieke lichaamsdelen belemmert. Dit kan leiden tot pijnlijke wonden die moeilijk te behandelen zijn.

Laagfrequent geluid als ondersteuning

Laagfrequent geluid, dat geluidsgolven met frequenties onder het bereik van het menselijk gehoor omvat, kan een waardevolle rol spelen in het bevorderen van de doorbloeding bij bedlegerige patiënten. Deze geluidsgolven, vrijwel onhoorbaar voor het menselijk oor, hebben een intrigerend vermogen om het lichaam te ondersteunen bij het verbeteren van de circulatie.

Ze activeren het parasympathische zenuwstelsel, dat ontspanning bevordert, de bloeddruk verlaagt en spierspanning vermindert. Deze fysiologische reacties zijn van onschatbare waarde als het gaat om het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van het risico op doorligwonden bij bedlegerige patiënten.

Laag frequent geluid in zorgbedden

Bij De Suite begrijpen we het belang van een optimale zorgomgeving voor bedlegerige patiënten. Daarom hebben we geavanceerde technologieën zoals het Frequency Physio Support (FPS) geluidssysteem geïntegreerd in onze matrassen voor zorgbedden. FPS is ontworpen om de gezondheid en het welzijn van patiënten te bevorderen door middel van laagfrequent geluid. Door FPS in onze zorgbedden in te bouwen, kunnen we een comfortabele en ondersteunende slaapomgeving creëren die de doorbloeding verbetert en het risico op doorligwonden vermindert.

Hoewel laagfrequent geluid geen wondermiddel is, kan het in combinatie met het juiste zorgbed een belangrijke rol spelen in het bevorderen van het welzijn van bedlegerige patiënten. Het is een innovatieve benadering om de doorbloeding te ondersteunen en tegelijkertijd het comfort en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.

specialist in hoog laag bedden,  boxsprings en zorgbedden en FPS

Specialist in hoog laag en zorgbedden

Casper is een deskundige op het gebied van zorgbedden en hoog-laag boxsprings, toegewijd om ouderen te helpen het perfecte bed te vinden dat voldoet aan hun specifieke behoeften. Met zijn diepgaande kennis van slaapcomfort, welzijn en veiligheid, is hij in staat om op respectvolle wijze een optimale oplossing te creëren voor zijn klanten.

FPS-technologie

Naar wens kunnen wij uw nieuwe bed uitvoeren met FPS-technologie. FPS helpt om beter te ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

fps technologie in matras van De Suite
Ervaar FPS

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?