Home 5 Advies 5 De weg naar de ideale levensloopbestendige slaapkamer: comfort, stijl en welzijn

De weg naar de ideale levensloopbestendige slaapkamer: comfort, stijl en welzijn

hoog laag bed voor levensloopbestendige woning

In een inspirerende samenwerking tussen twee broers, Casper Hofman, een specialist in zorgbedden, en Bart Hofman, een expert in slaapkamerontwerp, wordt de droom van de perfecte levensloopbestendige slaapkamer werkelijkheid. Casper’s diepgaande kennis van zorgbedden, hoog-laag boxsprings en geavanceerde technologie staat garant voor een slaapervaring die het welzijn bevordert. Aan de andere kant heeft Bart, met zijn deskundigheid in het ontwerpen van complete slaapkamers, de gave om dromen om te zetten in tastbare werkelijkheid en een slaapkamer te creëren waarin alles klopt. Samen scheppen ze prachtige slaapkamers waarin levensloopbestendig wonen veilig en comfortabel wordt.

De wens om in eigen huis te blijven

Het fenomeen van langer zelfstandig wonen heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke verschuiving in de manier waarop we onze levens inrichten teweeggebracht. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven, zelfs op oudere leeftijd. Deze opmerkelijke trend is een reactie op diverse maatschappelijke en persoonlijke factoren die de behoefte aan levensloopbestendige woningen hebben vergroot.

Een belangrijke reden achter deze verandering is de toenemende levensverwachting en de algemene gezondheidstoestand van de bevolking. De moderne gezondheidszorg heeft geleid tot een langere levensduur en een betere levenskwaliteit, waardoor ouderen langer in staat zijn om zelfstandig te blijven wonen. Dit heeft geleid tot een groeiend aantal mensen dat de wens koestert om in hun eigen huis te blijven, zelfs als ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.

Het tekort aan geschikte seniorenwoningen

Ook het tekort aan geschikte seniorenwoningen is een drijvende kracht achter de groeiende behoefte aan levensloopbestendige woningen. De vraag naar dergelijke woningen overtreft vaak het beschikbare aanbod, waardoor veel ouderen genoodzaakt zijn om in hun huidige woning te blijven wonen en deze aan te passen wanneer zorg aan bed nodig is.

Daarnaast hebben de vergrijzing van de bevolking en de daarmee samenhangende toename van de vraag naar zorgpersoneel en verzorgingstehuizen het zelfstandig thuis wonen aantrekkelijker gemaakt. Lange wachtlijsten bij verzorgingstehuizen en een grotere behoefte aan persoonlijke zorg hebben geleid tot een grotere nadruk op het creëren van comfortabele en veilige thuisomgevingen voor ouderen.

Groeiende vraag naar de levensbestendige slaapkamer

Deze veranderingen in de manier waarop we naar wonen op oudere leeftijd kijken, hebben geleid tot de groeiende behoefte aan levensloopbestendige woningen die comfort, veiligheid en stijl naadloos combineren. Het begrijpen van deze veranderende realiteit is cruciaal voor het leveren van oplossingen die aan de behoeften van ouderen en hun families voldoen.

Bij De Suite ontvangen we steeds vaker de vraag naar levensloopbestendige slaapkamers. Deze nieuwe realiteit, waarin mensen ervoor kiezen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, heeft geleid tot een groeiende behoefte aan woningen die comfort, veiligheid en stijl naadloos combineren. Als experts in zorgbedden en slaapkamerontwerp begrijpen Casper en Bart de complexiteit van deze uitdaging en zijn ze vastberaden om oplossingen te bieden die aan deze behoeften voldoen. In dit artikel delen we graag onze inzichten in het creëren van de ultieme levensloopbestendige slaapkamer, waar comfort, veiligheid en stijl samenkomen om een welverdiende nachtrust te garanderen.

Hoog laag bedden: comfort en veiligheid in stijl

Hoog-laag bedden vormen een cruciaal element van de levensloopbestendige slaapkamer, en ze bieden niet alleen comfort en veiligheid, maar ook stijl. Het mooie van onze hoog-laag bedden is dat ze eruitzien als elk ander bed, even fraai. Deze bedden dragen bij aan valpreventie en bieden tal van voordelen:

Zorg aan bed: het hoog-laag bed is ideaal voor zorg aan bed, omdat het bed eenvoudig op werkhoogte kan worden gezet. Hierdoor kunnen zorgverleners gemakkelijk en ergonomisch voor hun patiënten zorgen.

Makkelijk op te naken en schoon te maken: Een hoog-laag bed maakt het opmaken van het bed zonder te bukken eenvoudig en vereenvoudigt het schoonmaken onder het bed.

Aanpasbare bedhoogte: het bed kan eenvoudig op de gewenste hoogte worden ingesteld, waardoor ouderen met hun voeten stevig op de vloer kunnen staan voordat ze opstaan.

Ingebouwde uitstapverlichting: het bed is uitgerust met oriëntatieverlichting die automatisch aangaat bij het uit bed stappen, waardoor het in- en uit bed gaan ’s nachts veiliger wordt.

Optie tot aanvullende hulpmiddelen: zelfs als u momenteel geen zorg aan bed nodig heeft, zijn onze bedden voorbereid om in de toekomst aanvullende hulpmiddelen toe te voegen wanneer dat nodig is, zonder afbreuk te doen aan hun uitstraling.

Het opmaken van een bed was nooit zo eenvoudig

Het opmaken van een bed kan een hele klus zijn, omdat u lastig bij het midden kunt. Daardoor belast u uw rug meer dan nodig is, want een hoog-laag bed ontneemt u dit dagelijks ongemak. U kunt het bed makkelijker opmaken dan een traditioneel bed, omdat het bed op de ideale werkhoogte gebracht kan worden.

Door de bedden omhoog te zetten en vervolgens te splitsen, kunt u de hoeslakens veel makkelijker om de matrassen heen krijgen. De matrassen liggen altijd gefixeerd en zullen niet schuiven. Een deelbaar en verrijdbaar bed is ook handig met het schoonmaken onder het bed. Met de wielen van de rem rijdt u het bed namelijk eenvoudig aan de kant. Dit kunt u bovendien zonder te bukken doen wanneer u het bed omhoogzet in de werkstand.

De kracht van technologie in de slaapkamer: Frequency Physio Support (FPS)

In het tijdperk van geavanceerde technologieën wordt ook de slaapervaring naar een nieuw niveau getild. Een opmerkelijke innovatie die een revolutie teweegbrengt in de levensloopbestendige slaapkamer is Frequency Physio Support (FPS). Ontwikkeld om de slaap en het welzijn te verbeteren, is FPS een geavanceerd geluidssysteem dat subtiel, vrijwel onhoorbaar, maar buitengewoon effectief is.

FPS-technologie maakt gebruik van geluidsgolven om het lichaam te helpen ontspannen en heeft een reeks voordelen die cruciaal zijn voor ouderen en iedereen die streeft naar een betere slaapkwaliteit en meer comfort:

Verbeterde doorbloeding: FPS stimuleert de bloedsomloop met zachte, pulserende geluidsgolven. Dit is van vitaal belang voor de toevoer van essentiële voedingsstoffen naar het lichaam, wat kan bijdragen aan het verminderen van ongemak en een betere algehele gezondheid.

Vermindering van spierspanning: de variabele geluidsgolven creëren een ontspannend effect op spieren en bindweefsel, waardoor stijfheid en spanning worden verminderd. Dit kan vooral gunstig zijn voor ouderen die vatbaar zijn voor spierpijn en ongemak.

Ontspanning van lichaam en geest: FPS bevordert diepe ontspanning, waardoor stress en onrust worden verminderd. Een goede nachtrust is essentieel voor het behoud van energie en een gevoel van welzijn gedurende de dag.

Aangepaste behandelingsopties: FPS-systemen bieden verschillende programma’s en instellingen, zodat gebruikers kunnen kiezen voor doelgerichte behandelingen, zoals verbeterde slaap of gerichte verlichting van specifieke spiergroepen.

Wat FPS zo opmerkelijk maakt, is het vrijwel onhoorbare karakter. Terwijl de technologie actief is, is het geluid minimaal en niet storend, wat resulteert in een rustige en comfortabele slaapomgeving. Het heeft niet alleen een positieve invloed op de slaap, maar kan ook een welkome aanvulling zijn voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen. Het is een technologische doorbraak die perfect past bij de visie van de levensloopbestendige slaapkamer, waar comfort en zorg hand in hand gaan.

specialist in hoog laag bedden,  boxsprings en zorgbedden en FPS

Specialist in hoog laag en zorgbedden

Casper is een deskundige op het gebied van zorgbedden en hoog-laag boxsprings, toegewijd om ouderen te helpen het perfecte bed te vinden dat voldoet aan hun specifieke behoeften. Met zijn diepgaande kennis van slaapcomfort, welzijn en veiligheid, is hij in staat om op respectvolle wijze een optimale oplossing te creëren voor zijn klanten.

De volmaakte samenhang tussen bed en slaapkamerontwerp

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van levensloopbestendige slaapkamers is het creëren van een naadloze samenhang tussen het bed en het slaapkamerontwerp. Dit is waar Bart’s expertise in het spel komt. Hij begrijpt dat een levensloopbestendige slaapkamer meer is dan alleen een functionele ruimte; het moet een plek zijn waar u graag tijd doorbrengt en tot rust komt.

Een chique slaapkamer waar u heerlijk kunt ontspannen in een luxe boxspring, houten bed of hoog-laag bed. Een fijne indeling en handige kasten om alle kleding netjes op te bergen. Om uw dromen werkelijkheid te maken beginnen we met een doordacht ontwerp. Daarmee komen de ideeën tot leven en maakt u vervolgens de juiste keuzes. Bij De Suite bepaalt u alles helemaal zelf en kiest u uit de vele mogelijkheden, kleuren en materialen.

Complete slaapkamer

Een complete slaapkamer omvat meer dan alleen het bed. We besteden aandacht aan elk detail, zoals nachtkastjes, bedlampen, slaapkamerkasten en inloopkasten. Of u nu streeft naar een moderne slaapkamer met een hotel chique sfeer of een ruimte wilt creëren waar creativiteit en karakter samenkomen, we ontwerpen het graag voor u.

Vaak is veel meer mogelijk met de beschikbare ruimte voor slaapkamerkasten. Met creatieve oplossingen voor bijvoorbeeld het interieur ontwerpen wij uw kast op maat. En gaat u verhuizen of verbouwen? Wij zijn dé specialist in het inrichten van de complete slaapkamer. Niet alleen afgestemd op uw wensen, maar ook met gebruik van de mooiste materialen. Wij laten zien dat een fijne slaapkamer ook bijzonder mooi kan zijn.

Groeiende vraag naar de levensbestendige slaapkamer

Het hoog laag systeem kunnen we aan beide zijden inbouwen, maar ook naar keuze links óf rechts. De stijl van een bed met een hoog-laag functie blijft volledig intact, ongeacht uw voorkeur voor stoffering of afwerking van het hout of lakwerk. Ook design met hoog laag bedden. Aangepaste meubels die niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en ergonomisch. Nachtkastjes en kasten kunnen zo worden ontworpen dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn, zelfs als u zittend in bed verblijft.

Ruimteoptimalisatie en aandacht voor kleur en verlichting

Ruimteoptimalisatie is van groot belang, vooral in kleinere slaapkamers. Bart richt zich op slimme opslagoplossingen en meubels die de beschikbare ruimte maximaal benutten, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van de kamer. Hierdoor ontstaat een functionele en aantrekkelijke slaapkameromgeving die perfect aansluit bij het concept van levensloopbestendig wonen.

Kleuren en verlichting spelen een cruciale rol in de sfeer van de slaapkamer. Bart zorgt voor een harmonieus kleurenpalet en strategisch geplaatste verlichting om een rustgevende ambiance te creëren. De slaapkamer wordt zo een oase van ontspanning waarin u volledig tot rust kunt komen.

De ultieme levensloopbestendige slaapkamer is mogelijk

In het licht van een vergrijzende bevolking en de groeiende behoefte aan levensloopbestendige woningen, komt de gecombineerde expertise van Casper Hofman, specialist in zorgbedden, en Bart Hofman, specialist in slaapkamerontwerp, tegemoet aan de behoeften van mensen die streven naar comfort, veiligheid en stijl in hun slaapkamer, ongeacht hun leeftijd. Hoog-laag bedden, ruimteoptimalisatie, kleur- en verlichtingskeuzes, en geavanceerde technologieën zoals Frequency Physio Support (FPS) zijn belangrijke hoekstenen voor een persoonlijke oplossing.

Wij begrijpen de veranderende behoeften van ouderen en de wens om in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Goed ontworpen slaapkamers die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn dragen bij aan een gevoel van comfort en welzijn. Als u op zoek bent naar praktische oplossingen om levensloopbestendig wonen te realiseren, neem dan contact op voor meer informatie en ontdek hoe wij u kunnen helpen met uw eigen slaapkamer.

klant zit aan tafel met adviseur Bart voor slaapkamer ontwerp

Specialist in complete slaapkamers

Bart, onze enthousiaste adviseur, is geweldig in het ontwerpen van complete slaapkamers. Hij luistert goed naar wat u wilt en maakt daar mooie en unieke slaapkamers van die uw dromen waar maken. Hij werkt zorgvuldig en deskundig om iets te creëren dat u echt blij maakt.

FPS-technologie

Naar wens kunnen wij uw nieuwe bed uitvoeren met FPS-technologie. FPS helpt om beter te ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

fps technologie in matras van De Suite
Ervaar FPS

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?