Het juiste hoog laag bed: comfort en veiligheid in zorgvilla’s

hoog laag bed voor zorgvilla

In de zorgsector staat het welzijn van bewoners centraal, en het juiste hoog laag bed speelt hierbij een cruciale rol. Het biedt aanpasbaar comfort dat zowel aan de behoeften van bewoners als zorgverleners voldoet. Terwijl bewoners het bed op de ideale hoogte kunnen instellen voor moeiteloos in- en uitstappen, ervaren zorgverleners ergonomisch gemak zonder te hoeven bukken. Dit artikel belicht niet alleen het belang van valpreventie en ergonomisch ontwerp in zorgvilla’s, maar biedt ook inzicht in onze benadering, het huisbezoek en de optie om een complete zorgvillaslaapkamer te creëren.

Valpreventie en hulp bij opstaan

Veiligheid is een topprioriteit, en het juiste zorgbed speelt een cruciale rol in valpreventie:

Telescopisch bedhek: het telescopische bedhek is een waardevolle tool om bewoners te beschermen. Het kan eenvoudig worden aangepast om vallen te voorkomen en biedt extra ondersteuning bij het in en uit bed stappen.

3-Stop functie: voor extra gemak en veiligheid hebben onze zorgbedden een 3-stop functie. Het bed stopt niet alleen automatisch in de hoogste en laagste stand, maar maakt ook een tussenstop op ongeveer 38 cm. Deze tussenstop vergemakkelijkt het in en uit bed stappen.

Extra lage stand: een zorgbed met een extra lage stand minimaliseert het valrisico en vermindert de behoefte aan vrijheidsbeperkende maatregelen. Het laagste ‘hoog laag bed’ is – zonder matras – slechts 15 cm hoog.

Ergonomisch ontwerp

Het juiste zorgbed draagt bij aan het welzijn van zowel bewoners als zorgverleners:

Verzorging op ergonomische hoogte: moderne verpleegbedden moeten op verschillende hoogtes kunnen worden ingesteld. De laagste stand beschermt ’s nachts tegen vallen, terwijl de hoogte-verstelling ideaal is voor rugvriendelijk werken voor zorgverleners. Het grote aanpassingsbereik van het juiste zorgbed kan traploos worden ingesteld met behulp van een handschakelaar.

Fowler positie: het verpleegbed kan de rug- en beenverstelling onafhankelijk aanpassen, wat voordelen biedt voor zowel bewoners als zorgverleners. De Fowler-positie vergemakkelijkt de ademhaling en verbetert de zuurstofvoorziening.

Veilige werklast: het juiste zorgbed is ontworpen om veiligheid te waarborgen, met een werklast van 225 kg (sommige modellen kunnen tot 260 kg dragen bij overgewicht). Deze kenmerken maken het voor zorgverleners gemakkelijker om hun taken uit te voeren, zelfs bij zwaardere bewoners.

Makkelijk verrijdbaar: het onderstel van het zorgbed is voorzien van wielen met een centrale wielvergrendeling, waardoor het bed moeiteloos kan worden verplaatst, zowel in de hoge als lage stand. Dit vergemakkelijkt het manoeuvreren van het bed, zelfs met de beslaper erin.

Eenvoudig schoonmaken: het onderstel met een glad oppervlak waardoor het eenvoudig te reinigen is. In hoge stand kom je bovendien overal makkelijk bij. Dit draagt bij aan een hygiënische omgeving voor bewoners.

Inrichting van de complete slaapkamer

Bij het ontwerpen van een nieuwe zorgvilla is niet alleen het juiste zorgbed van belang, maar ook de complete inrichting van de slaapkamer. We begrijpen dat bewoners een warme en stijlvolle sfeer willen ervaren. Maak daarom kennis met de betoverende wereld van slaapkamerontwerp met Bart. Als gepassioneerd adviseur in complete slaapkamers, brengt hij dromen tot leven. Ontdek hoe zijn unieke aanpak en oog voor detail zorgen voor een dagelijkse dosis plezier in uw slaapkamer.

Met het juiste zorgbed als middelpunt, creëren we een slaapkamer die functioneel en mooi is met stijlvolle bedden en kasten die een uitnodigende sfeer te creëren.

klant zit aan tafel met adviseur Bart voor slaapkamer ontwerp

Specialist in complete slaapkamers

Bart, onze enthousiaste adviseur, is geweldig in het ontwerpen van complete slaapkamers. Hij luistert goed naar wat u wilt en maakt daar mooie en unieke slaapkamers van die uw dromen waar maken. Hij werkt zorgvuldig en deskundig om iets te creëren dat u echt blij maakt.

Onze persoonlijke aanpak

 

Bij De Suite begrijpen we dat elk individu unieke behoeften heeft. Onze aanpak draait om persoonlijk advies en het ontwerpen van zorgbedden die volledig zijn afgestemd op de individuele fysieke omstandigheden van bewoners.

U bent van harte welkom in onze showroom in Moordrecht, vlakbij Gouda. Deze showroom is goed bereikbaar en toegankelijk voor iedereen. Het is prettig als u een afspraak kunt maken. Zo kunnen onze specialisten alle tijd en aandacht aan u besteden. U krijgt uitgebreid advies, een duidelijk inzicht in de mogelijkheden, en u kunt zelf allerlei slimme oplossingen ervaren in onze stijlvol ingerichte showroom.

Huisbezoek

Naast onze showroom bieden wij ook de mogelijkheid van huisbezoeken, specifiek gericht op het bespreken van zorgbedden en slaapkamerinrichting voor zorgvilla’s. Wij komen bij u langs om uw behoeften en de ruimte ter plaatse te beoordelen. Dit stelt ons in staat om op maat gemaakte aanbevelingen te doen en een passend zorgbed en slaapkamerontwerp voor uw zorgvilla voor te stellen. 

specialist in hoog laag bedden,  boxsprings en zorgbedden en FPS

Specialist in hoog laag en zorgbedden

Casper is een deskundige op het gebied van zorgbedden en hoog-laag boxsprings, toegewijd om ouderen te helpen het perfecte bed te vinden dat voldoet aan hun specifieke behoeften. Met zijn diepgaande kennis van slaapcomfort, welzijn en veiligheid, is hij in staat om op respectvolle wijze een optimale oplossing te creëren voor zijn klanten.

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?