Home 5 Advies 5 Beter omgaan met slaapproblemen als je ouder wordt

Beter omgaan met slaapproblemen als je ouder wordt

senior met slaapproblemen staat naast bed

Een goede nachtrust is onmisbaar om overdag energiek te kunnen functioneren. Helaas hebben veel senioren last van slaapproblemen. Het in slaap vallen is lastig en ook doorslapen is voor veel ouderen een probleem. De oorzaak kan liggen in pijnklachten, stijfheid en gewrichtsklachten. Maar ook spanning – zowel fysiek als mentaal – kan ervoor zorgen dat het lichaam niet klaar is voor een langere periode van diepe rust. Slaapproblemen komen bij het ouder worden steeds vaker voor. Men wordt oververmoeid en maakt daardoor onrustige nachten.

Toch is een goede nachtrust vinden voor iedereen mogelijk. Met een matras op maat, volledig afgestemd op uw lichaam en uw persoonlijke omstandigheden. Daarbij is niet alleen uw postuur belangrijk, maar ook uw slaaphouding, persoonlijke voorkeur voor hard of zacht liggen en eventuele lichamelijke klachten. We weten voor iedereen het juiste matras te maken en kunnen met unieke technologische innovaties zelfs de spanning in het lijf verminderen.

Matras advies

Het juiste matras is afhankelijk van heel wat factoren. Dat is ook niet vreemd, want ieder mens is anders. Daarbij is proefliggen waardevol. Dat geeft ons namelijk een goed beeld van uw slaaphouding en uw persoonlijke voorkeur voor hard of zacht slapen.

advies voor het beste matras

Dé specialist in het maken van bedden voor ouderen

In een persoonlijk gesprek wordt eerst aandachtig naar u geluisterd waarna tijdens het proefliggen wordt bepaald welke samenstelling voor u het beste is. Wij geloven in persoonlijke oplossingen:

  • zoals bij spier-, rug- en nekklachten of als er sprake is van motorische klachten;
  • moeilijk omdraaien of pijn de in de heupen bij het liggen;
  • zo zijn er mensen voor wie zacht liggen al snel moeite geeft met omdraaien in bed, bijvoorbeeld bij de ziekte van Parkinson;
  • er zijn mensen die hebben én brede schouders, met pijn in hun schouders, slapen op hun zij én houden van een laag kussen. Voor hen maken we matrassen met speciale schouderzones;
  • sommige ouderen hebben te maken met gevoelige drukpunten en houden toch van stevig liggen. Voor hen maken we het matras drukverlagend;
  • en zo zijn er honderden specifieke situaties.

We kijken dus per persoon wat er moet gebeuren. Daarom maken we elk matras op maat, van hoofd- tot voeteinde. We houden met elk deel van uw lichaam rekening om op de juiste plek de juiste ondersteuning te geven. Zo verbeteren we de slaapkwaliteit en begint u na een goede nacht uitgerust en fit aan een nieuwe dag.

fps voor beter omgaan met slaapkamer problemen als je ouder wordt.

Ontspan, herstel en verminder pijn met FPS-technologie

Innovatief zijn ook onze bedden en matrassen met een ingebouwd Frequency Physio Support (FPS) geluidssysteem. Subtiele geluidsgolven stimuleren uw bloedsomloop en ontspannen uw spieren. De weldadige werking van deze ontspanningstechnologie reduceert lichamelijke klachten. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie. Deze succesvolle toepassing geldt ook voor mensen die stress ervaren, neuropathische pijn hebben of veel spanning opbouwen, zoals bij Parkinson.

FPS-technologie

Naar wens kunnen wij uw nieuwe bed uitvoeren met FPS-technologie. FPS helpt om beter te ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding. U slaapt beter, vermoeidheid neemt af en u heeft meer energie.

fps technologie in matras van De Suite
Ervaar FPS
seniorenbed specialist sandra

Specialist in bedden voor ouderen

Sandra, onze deskundige seniorenslaapadviseur, helpt u graag bij het kiezen van het perfecte bed, of het nu een hoog-laag bed, seniorenbed of twijfelaar is, voor betere slaap en meer comfort.

Heeft u een vraag of wilt u een showroom afspraak maken?